|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 29.08.2014. u 17:30

ŽELIMO POBJEDU PROTIV LIDERA

Fudbaleri Borca u 6. kolu BH Telekom Premijer lige BiH dočekuju ekipu Širokog Brijega, trenutnog lidera na tabeli. Nakon visokog poraza protiv Olimpika i uoči reprezentativne pauze izabranicima Vinka Marinovića su tri boda izuzetno bitna za nastavak prvenstvene trke, ali za povratak samopouzdanja. Prije najave susreta sa Širokobriježanima trener Borca se osvrnuo i na meč protiv “vukova” sa Otoke.

Do 78. minute smo bili vrlo angažovani, imali smo neke prilike koje nismo iskoristili, a kada smo primili drugi gol u potpunosti smo se raspali. Ono što me brine je da olako primamo golove, a teško ih postižemo. Protiv Čelika nismo na sreću bili kažnjeni za promašaje, ali u budućnosti moramo popraviti taj segment igre – istakao je Marinović.

Široki Brijeg dolazi u nezgodnom trenutku, bez poraza su u dosadašnjem dijelu prvenstva, a trener Borca im je prepustio ulogu favorita.

Kvalitetna su ekipa, imaju četiri pobjede i remi protiv Željezničara, a uz to su najefikasniji sa deset postignutih golova. U svojim redovima imaju dvojicu fudbalera koji  odskaču, a to su Vagner i Zakarić, koji je dobio poziv za reprezentaciju BiH. Mi smo pod određenim pritiskom, moramo greške svesti na minimum, pogotovo individualne, jer  samo tako se možemo suprotstaviti sutrašnjem gostu – naglasio je Marinović.

Miloš Žeravica će zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi, a od njega se očekuje da zajedno sa saigračima donese prednost svojoj ekipi na sredini terena.

Poslije Olimpika strasti su se smirile, vjerujem da ćemo sutra pokazati pravo lice i da ćemo uz podršku navijača nanijeti prvi poraz lideru na tabeli – rekao je Žeravica.

O tome hoće li se u ekipu vratiti Mladen Žižović trener Marinović će odlučiti poslije današnjeg treninga. Stefan Savić se priključio treninzima, ali još uvijek nije u potpunosti spreman za najveće napore. Utakmica Borac – Široki Brijeg počinje u 20 časova, a direktan prenos je na BHT.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net