15 ФУДБАЛЕРА ПОЈАЧАЛО БОРАЦ У ПРЕЛАЗНОМ РОКУ

У Трофејној сали на Градском стадиону данас је уприличена конференција за новинаре, на којој су се представницима медија испред Фудбалског клуба Борац обратили спортски директор Бранимир Тулић, шеф стручног штаба Александар Јањић и тренер у омладинској школи нашег клуба Марко Тешић.

Играчки кадар Борца претрпио је велике измјене током зимском прелазног рока: црвено-плаву опрему раздужило је 12 играча, док се у Платонову 6 „доселило“ њих 15.

– Прелазни рок био је изузетно напоран и турбулентан. Вјерујем да је и вама било тешко пратити сва дешавања, али позиција на табели у којој се Борац налази и резултатски императив који је пред нама довели су до тога да морамо интензивније да радимо. Од 15 играча које смо довели, шесторица су странци, а таквих играча имамо укупно 9 уз старосједиоце из прошле полусезоне. У записнику за једну утакмицу смије да их буде максимално 6 и свјесни смо те ситуације, али смо исто тако свјесни да након одласка Александра Субића у Партизан позиција лијевог бека није никако била покривена. Исто тако смо имали ситуацију да су довођени одређени странци који су имали мизерни минутажу, чак као неки јуниори. Не кажем да је и ово прави пут, али већ у наредном периоду, од марта, долазак играча у Борац требало би да буде далеко сложенији и организованији. Шест странаца који су сада стигли у клуб су Владан Милосављев, Филип Ристовски, Армандо Манце, Владимир Ђилас, Марко Прљевић и Марко Рајовић, са којим је јуче 99 посто договорена сарадња. На тренеру су сада слатке бриге да међу свим овим играчима одабере који су то фудбалери који нам на одређеној утакмици могу помоћи и донијети превагу у нашу корист. Планирано је и раније да се доведу нека појачања која смо тражили и то на позицији лијевог бека, али нас је пореметило помјерање клупске Скупштине, па је то пропало – рекао је Тулић.

Борчева експедија ове седмице вратила се са припрема у Медулину, гдје су одигране пријатељске утакмице са истоименим домаћином, затим Еберауом, Хорном и Копером, а у повратку су црвено-плави снаге у Загребу одмјерили са Рудешом.

– Већ је напоменуто да смо имали комплесне и занимљиве припреме са више аспеката. Морало се, прије свега, упоредо са тренажним процесом размишљати и о довођењу великог броја играча, а такође смо морали све то да доведемо у ред пред прву утакмицу која нас очекује сљедећег викенда. Што се тиче самих припрема, имали смо одличне услове. Ишли смо на двије локације и одрадили 99 посто ствари које смо хтјели. Оно што нам је фалило, а на шта не можемо да утичемо, јесте вријеме које нам је недостајало за уигравање екипе, али се надам да ће сљедеће суботе екипа да изгледа баш онако како сви желимо – навео је Јањић.

Три генерације омладинске школе ФК Борац, до 14, 15 и 16 година, укупно 56 полазника, отпутовало је јуче, под тренерском командом Драгана Бенића и Предрага Мајкића, у Копер на турнир Копер опен 2016, на којем учествује 30 екипа са простора бивше Југославије.

– На петом турниру учествују, између осталих, Црвена звезда, Копер, Олимпија, Рудар Велење, Олимпик Сарајево, Хрватски драговољац… Већ је одиграна једна утакмица, генерација играча рођених 2001. године савладала је Ајдовшчину са 2:1. У четвртак, петак и суботу пријеподне играју се утакмице групне фазе, док се у суботу послијеподне и у недјељу играју финални мечеви. Данас играчи рођени 2000. године играју против Дубровачке жупаније, док фудбалери који су рођени 2002. године играју са сарајевским Олимпиком. Утакмице се, иначе, играју два пута по 20 минута – навео је Тешић.

Са Текстилцем у 14

Генералну пробу пред наставак сезоне фудбалери Борца имаће сутра на Градском стадиону против Текстилца из Дервенте, члана Прве лиге РС. Утакмица почиње у 14 часова.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.