|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.02.2016. u 17:08

15 FUDBALERA POJAČALO BORAC U PRELAZNOM ROKU

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je upriličena konferencija za novinare, na kojoj su se predstavnicima medija ispred Fudbalskog kluba Borac obratili sportski direktor Branimir Tulić, šef stručnog štaba Aleksandar Janjić i trener u omladinskoj školi našeg kluba Marko Tešić.

Igrački kadar Borca pretrpio je velike izmjene tokom zimskom prelaznog roka: crveno-plavu opremu razdužilo je 12 igrača, dok se u Platonovu 6 “doselilo” njih 15.

– Prelazni rok bio je izuzetno naporan i turbulentan. Vjerujem da je i vama bilo teško pratiti sva dešavanja, ali pozicija na tabeli u kojoj se Borac nalazi i rezultatski imperativ koji je pred nama doveli su do toga da moramo intenzivnije da radimo. Od 15 igrača koje smo doveli, šestorica su stranci, a takvih igrača imamo ukupno 9 uz starosjedioce iz prošle polusezone. U zapisniku za jednu utakmicu smije da ih bude maksimalno 6 i svjesni smo te situacije, ali smo isto tako svjesni da nakon odlaska Aleksandra Subića u Partizan pozicija lijevog beka nije nikako bila pokrivena. Isto tako smo imali situaciju da su dovođeni određeni stranci koji su imali mizerni minutažu, čak kao neki juniori. Ne kažem da je i ovo pravi put, ali već u narednom periodu, od marta, dolazak igrača u Borac trebalo bi da bude daleko složeniji i organizovaniji. Šest stranaca koji su sada stigli u klub su Vladan Milosavljev, Filip Ristovski, Armando Mance, Vladimir Đilas, Marko Prljević i Marko Rajović, sa kojim je juče 99 posto dogovorena saradnja. Na treneru su sada slatke brige da među svim ovim igračima odabere koji su to fudbaleri koji nam na određenoj utakmici mogu pomoći i donijeti prevagu u našu korist. Planirano je i ranije da se dovedu neka pojačanja koja smo tražili i to na poziciji lijevog beka, ali nas je poremetilo pomjeranje klupske Skupštine, pa je to propalo – rekao je Tulić.

Borčeva ekspedija ove sedmice vratila se sa priprema u Medulinu, gdje su odigrane prijateljske utakmice sa istoimenim domaćinom, zatim Eberauom, Hornom i Koperom, a u povratku su crveno-plavi snage u Zagrebu odmjerili sa Rudešom.

– Već je napomenuto da smo imali komplesne i zanimljive pripreme sa više aspekata. Moralo se, prije svega, uporedo sa trenažnim procesom razmišljati i o dovođenju velikog broja igrača, a takođe smo morali sve to da dovedemo u red pred prvu utakmicu koja nas očekuje sljedećeg vikenda. Što se tiče samih priprema, imali smo odlične uslove. Išli smo na dvije lokacije i odradili 99 posto stvari koje smo htjeli. Ono što nam je falilo, a na šta ne možemo da utičemo, jeste vrijeme koje nam je nedostajalo za uigravanje ekipe, ali se nadam da će sljedeće subote ekipa da izgleda baš onako kako svi želimo – naveo je Janjić.

Tri generacije omladinske škole FK Borac, do 14, 15 i 16 godina, ukupno 56 polaznika, otputovalo je juče, pod trenerskom komandom Dragana Benića i Predraga Majkića, u Koper na turnir Koper open 2016, na kojem učestvuje 30 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije.

– Na petom turniru učestvuju, između ostalih, Crvena zvezda, Koper, Olimpija, Rudar Velenje, Olimpik Sarajevo, Hrvatski dragovoljac… Već je odigrana jedna utakmica, generacija igrača rođenih 2001. godine savladala je Ajdovščinu sa 2:1. U četvrtak, petak i subotu prijepodne igraju se utakmice grupne faze, dok se u subotu poslijepodne i u nedjelju igraju finalni mečevi. Danas igrači rođeni 2000. godine igraju protiv Dubrovačke županije, dok fudbaleri koji su rođeni 2002. godine igraju sa sarajevskim Olimpikom. Utakmice se, inače, igraju dva puta po 20 minuta – naveo je Tešić.

Sa Tekstilcem u 14

Generalnu probu pred nastavak sezone fudbaleri Borca imaće sutra na Gradskom stadionu protiv Tekstilca iz Dervente, člana Prve lige RS. Utakmica počinje u 14 časova.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net