|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.04.2014. u 12:48

24. KOLO OMLADINSKE PREMIJER LIGE

Omladinci Borca gostovali su proteklog vikenda odgovarajućim timovima Sarajeva i upisali dva ubjedljiva poraza. I jedna i druga selekcija Borca vratila se u Banjaluku sa četiri gola u mreži: kadeti su poraženi rezultatom 4:1, a još veći neuspjeh zabilježili su juniori (4:0), koji su od 5. minuta igrali sa igračem manje pošto je isključen Dejan Zarić.

Prije ovih mečeva mladi Borčevi fudbaleri odigrali su i zaostale utakmice 19. kola protiv sarajevskog Željezničara na stadionu u Krupi na Vrbasu i takođe izgubili oba meča: kadeti Sarajlija slavili su sa 0:2, a juniori sa 0:3.

Nakon 24 odigrana kola kadeti Borca nalaze se na 11. mjestu sa 28 bodova, a istu poziciju, samo sa bodom manje, zauzimaju i juniori. U narednom prvenstvenom kolu Borac dočekuje omladince Slavije.

Kadeti

SARAJEVO – BORAC 4:1

stadion: Koševo II

gledalaca: 50

sudija: Husein Terzić (Travnik)

pomoćnici: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) i Moamer Čaušević (Sarajevo)

žuti kartoni: Džombić (Borac).

SARAJEVO: Sujić, Smajlagić, Mujakić, Bošnjak, Kadušić, Miletić, Vazda, Rastoder, Osmanović, Dursun, Avdić. Još su igrali: Aletić, Pidro, Medžuseljac, Draganović.

BORAC: Bogičević, Petrović, Kršić, Milić, Kavržić, Topić, Maksimović, Talić, Čajić, Popović, Trninić. Još su igrali: Džombić, Dobraš, Mirčić, Milaković, Kukić.

Juniori

SARAJEVO – BORAC 4:0

stadion: Koševo II

gledalaca: 50

sudija: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo)

pomoćnici: Husein Terzić (Travnik) i Moamer Čaušević (Sarajevo)

žuti kartoni: Stjepanović, Stanić (Borac)

crveni karton: Zarić (Borac).

SARAJEVO: Plakalo, Mešić, Tahiri, Aganspahić, Zukić, Pendek, Handžić, Burović, Kapić, Anđušić, Mihojević. Još su igrali: Kulalić, Dursun, Bašović, Ćatić, Herić.

BORAC: Ilić, Mrđan, Popović, Petković, Zarić, Bogojević, Pejaković, Lolić, Tučić, Komljenović, Stjepanović. Još su igrali: Stanić, Lukajić, Talić.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net