ВЕЛЕЖ – БОРАЦ 1:0

Трећепласирани Борац ушао је као фаворит у утакмицу, али без Авдукића, Билбије и Стокића, те тренера Старчевића, који стажира у Њемачкој до 18. маја, Бањалучани нису успјели реализовати ниједну од пет стопостотних прилика, док су домаћи упутили један шут у оквир гола и матирали Марчетића за побједу (1:0) и прекид Борчевог тријумфалног низа.

Прву прилику Борац пропушта у 12. минути када је Рашчић спустио лопту за Жижовића, који са 16 метара шута високо преко гола. Узвратили су домаћи у 33. минути, Владавић је убацио на другу стативу, Окић главом не успијева најбоље захватити лопту, која одлази поред гола Марчетића.

У 41. минути први озбиљнији ударац на утакмици, Жижовић је шутирао, а Оштраковић је одбранио. У 57. минути Кантар шутира преко гола, а онда велика шанса за Бањалучане у 66. минути. Кантар је сјајно прошао по лијевој страни, убацио у петерац, а Жижовић с пет метара шаље лопту поред гола. И онда је услиједила казна у 73. минути. Одлична акција Мостараца, на крају Окић искоса с десне стране лопту шаље у супротни доњи угао гола немоћног Марчетића.

Борац је покушавао далекометним ударцима Малетића, који су углавном били непрецизини, а онда још једна стопостотна прилика за Борац. У 81. минути Кантар је гађао искоса са лијеве стране супротни угао, лопта пролази тик поред Оштраковићеве лијеве стативе. У 92. минути Малетић је центрирао са десне стране, а Рашчић главом лопту пребацио преко гола, што је била још једна добра прилика за госте, који су на крају ипак доживјели пораз.

Вележ је серију утакмица без пораза продужио на 10, док је Борчева серија заустављена послије 13 утакмица у којима нису поражени. Мостарци су сада десети са 32 бода, док је Борац остао трећепласирани с 44 бода.

ВЕЛЕЖ – БОРАЦ 1:0

Стадион: Врапчићи у Мостару.

Судија: Илија Живковић (Орашје).

Гледалаца: 500.

Стријелац: Окић у 73. минути.

Жути картони: Летић, Хебибовић, Зољ, Мајкић и Плиска (Вележ), Зељковић, Кантар, Теиновић и Тривуновић (Борац).

ВЕЛЕЖ: Оштраковић, Звонић, Казазић, Мајкић, Владавић, Ћемаловић (од 65. минуте Плиска), Хебибовић, Окић (од 84. минуте Нухић), Зољ, Летић, Видић (од 63. минуте Хајдаровић). Тренер: Ибро Рахимић.

БОРАЦ: Марчетић, Зељковић, Тривуновић, Распудић, Жарић (од 87. минуте Субић), Граховац (од 63. минуте Грујић), Теиновић (од 77. минуте Радуловић), Кантар, Жижовић, Малетић, Рашчић. Тренер: Оливер Јандрић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.