|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 05.05.2013. u 13:39

VELEŽ – BORAC 1:0

Trećeplasirani Borac ušao je kao favorit u utakmicu, ali bez Avdukića, Bilbije i Stokića, te trenera Starčevića, koji stažira u Njemačkoj do 18. maja, Banjalučani nisu uspjeli realizovati nijednu od pet stopostotnih prilika, dok su domaći uputili jedan šut u okvir gola i matirali Marčetića za pobjedu (1:0) i prekid Borčevog trijumfalnog niza.

Prvu priliku Borac propušta u 12. minuti kada je Raščić spustio loptu za Žižovića, koji sa 16 metara šuta visoko preko gola. Uzvratili su domaći u 33. minuti, Vladavić je ubacio na drugu stativu, Okić glavom ne uspijeva najbolje zahvatiti loptu, koja odlazi pored gola Marčetića.

U 41. minuti prvi ozbiljniji udarac na utakmici, Žižović je šutirao, a Oštraković je odbranio. U 57. minuti Kantar šutira preko gola, a onda velika šansa za Banjalučane u 66. minuti. Kantar je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, a Žižović s pet metara šalje loptu pored gola. I onda je uslijedila kazna u 73. minuti. Odlična akcija Mostaraca, na kraju Okić iskosa s desne strane loptu šalje u suprotni donji ugao gola nemoćnog Marčetića.

Borac je pokušavao dalekometnim udarcima Maletića, koji su uglavnom bili neprecizini, a onda još jedna stopostotna prilika za Borac. U 81. minuti Kantar je gađao iskosa sa lijeve strane suprotni ugao, lopta prolazi tik pored Oštrakovićeve lijeve stative. U 92. minuti Maletić je centrirao sa desne strane, a Raščić glavom loptu prebacio preko gola, što je bila još jedna dobra prilika za goste, koji su na kraju ipak doživjeli poraz.

Velež je seriju utakmica bez poraza produžio na 10, dok je Borčeva serija zaustavljena poslije 13 utakmica u kojima nisu poraženi. Mostarci su sada deseti sa 32 boda, dok je Borac ostao trećeplasirani s 44 boda.

VELEŽ – BORAC 1:0

Stadion: Vrapčići u Mostaru.

Sudija: Ilija Živković (Orašje).

Gledalaca: 500.

Strijelac: Okić u 73. minuti.

Žuti kartoni: Letić, Hebibović, Zolj, Majkić i Pliska (Velež), Zeljković, Kantar, Teinović i Trivunović (Borac).

VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Kazazić, Majkić, Vladavić, Ćemalović (od 65. minute Pliska), Hebibović, Okić (od 84. minute Nuhić), Zolj, Letić, Vidić (od 63. minute Hajdarović). Trener: Ibro Rahimić.

BORAC: Marčetić, Zeljković, Trivunović, Raspudić, Žarić (od 87. minute Subić), Grahovac (od 63. minute Grujić), Teinović (od 77. minute Radulović), Kantar, Žižović, Maletić, Raščić. Trener: Oliver Jandrić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net