|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 04.04.2017. u 16:58

4 UTAKMICE, 3 POBJEDE BORČEVIH OMLADINACA

Predpioniri i pioniri Borca upisali su nove ubjedljive pobjede u okviru Omladinske kvalitetne lige Republike Srpske, grupa Zapad. Predpionirska selekcija je čak 17 puta zatresla mrežu Kozare iz Gradiške, od čega je čak 11 golova postignuto u prvom poluvremenu, dok su pioniri bili blaži prema svojim rivalima, pa je meč završen rezultatom 6:0.

Prvo ime utakmice predpionira dva kluba bio je Aleksandar Gavrić, koji je u pobjedi Velikana iz Platonove učestvovao sa četiri gola (8, 12, 34. i 57. minut) i sa saigračem i kapitenom ekipe Vukašinom Daničićem dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa 14 golova. Spomenuti Daničić je protiv Kozare postigao dva gola (15. i 19. minut), a po dva puta su mrežu gostiju pogađali i Nebojša Bosančić (26. i 30. minut), Veljko Rauš (5. i 9. minut) i Sergej Damjanić (41. i 56. minut iz penala).

Po jedan gol postigli su Nemanja Rendić (13.), Igor Trivić (4.), Matej Jokić (20.), Aleksa Vranješ (43.) i Petar Samardžija (36.). Jedini gol za goste postigao je Igor Bencuz u 51. minutu.

Nakon 14 odigranih utakmica, predpioniri Borca su prvi na tabeli sa 31 bodom, odnosno učinkom od 10 pobjeda, jednog remija i samo jednog poraza, uz 91 postignut i samo 6 primljenih golova.

Pionirska selekcija je, kako rekosmo, postigla 6 golova, od čega su dva bila djelo Milana Božičkovića (51. i 62. minut). Po jedan gol su kraj svog imena upisali Stefan Stojičić (29. minut), Mihajlo Živković (49. minut), Dejan Javorac (51. minut) i kapiten Slobodan Vuk Vujmilović (58. minut). Pionirska selekcija, baš kao i predpionirska, drži lidersku poziciju sa 37 bodova, učinkom od 12 pobjeda, jednog remija i poraza, uz 76 postignutih i 9 primljenih golova.

U narednom, 15. kolu, predpioniri i pioniri Borca su slobodni, s obzirom da je Sloboda iz Novog Grada još ranije izbačena iz takmičenja.

Kadeti Borca poraženi su u derbiju 15. kola Omladinske lige BiH, grupa Zapad, od ekipe Rudar Prijedora rezultatom 0:2 i tako propustili šansu da se nakon 15 utakmica nađu na liderskoj poziciji. Tim iz Prijedora je trijumfovao golovima kapitena Mileta Kovačevića iz 13. i Stefana Javorića iz 73. minuta, te je na prvom mjestu sa 39 bodova, odnosno pet više od Borca, koji je četvrtoplasirani.

Juniori su imali više uspjeha, savladavši goste iz grada na Sani rezultatom 2:1 i potvrdivši da su bez premca u svojoj kategoriji kada je u pitanju zapadna grupa Omladinske lige Bih. Izabranici Željka Vranješa, koji nakon 15 mečeva još uvijek nisu osjetili gorčinu poraza, sve dileme oko ishoda krajiškog derbija otklonili su u prvom poluvremenu, u kojem su poentirali Miloš Kukić u 39. i Luka Banović u 42. minutu. Poraz gostiju ublažio je Manojlo Trkulja u 65. minutu.

Inače, od 18. minuta Prijedorčani su igrali sa 10 igrača s obzirom da je tada direktni crveni karton pokazan najboljem strijelcu lige Davidu Kuridži zbog udaranja protivničkog igrača laktom u predjelu glave, dok je u 73. minutu iz igre, zbog dva žuta kartona, morao i Predrag Lajić.

U narednom kolu, kadetska i juniorska selekcija Borca gostuju u Mrkonjić Gradu selekcijama Slobode.

PREDPIONIRI

BORAC – KOZARA 17:1

BORAC: Menković, Bosančić, Rendić, Makarić, Čobić, Trivić, Jokić, Gavrić, Daničić, Rauš, Damjanić. Još su igrali: Vojvodić, Tadić, Vranješ, Pucar, Samardžija.

KOZARA: Velemir, Vujević, Despotović, Gagić, Šmitran, Zagorac, Ćulibrk, Dakić, Bencuz, Pejić, Galić. Još su igrali: Malbašić, Subotić.

PIONIRI

BORAC – KOZARA 6:0

BORAC: Vuković, Živković, Kujundžić, Bobić, Orašanin, Lugonja, Grbić, Batos, Čavić, Vujmilović, Stojičić. Još su igrali: Đukić, Javorac, Puškar, Božić, Božičković.

KOZARA: Đurđević, Borković, S. Veljkić, Pepić, Matić, Đurić, Malbašić, Đ, Veljkić, Ristić, Jamborčić, Šmitran. Još su igrali: Bakić, Stijaković, Vuleta, Janjić, Latinović.

KADETI

BORAC – RUDAR PRIJEDOR 0:2

BORAC: Zeljković, Milojević, Arsić, Amidžić, Turanjanin, Kuruzović, Martić, Nenad, Rogić, Javorac, Bosnić. Još su igrali: Miladinović, Soldat, Damjanić, Latinović.

RUDAR PRIJEDOR: Kačavenda, Ćorić, N. Marmat, Janjušić, Kovačević, Žerić, Marinović, Radaković, Sajak, Zmijanjac, D. Marmat. Još su igrali: Dejanović, Vukmanović, Javorić, Krneta.

JUNIORI

BORAC – RUDAR PRIJEDOR 2:1

BORAC: Čađo, Dubravac, Preradović, Batar, Banović, Jagodić, Burgić, Kuzmanović, Kukić, Ožegović, Perišić. Još su igrali: Jarić, Amidžić, Matić, Diljević, Mirčić.

RUDAR PRIJEDOR: Komnenović, Josipović, Živanić, Rokvić, Kuridža, Polovina, Drljača, Paunović, Lajić, Petoš, Kovljen. Još su igrali: Tambić, Brdar, Trkulja, Marin.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net