|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.06.2016. u 11:19

5 NOVIH POJAČANJA STIGLO U BORAC

Fudbalski klub Borac polako ali sigurno popunjava igrački kadar za narednu takmičarsku sezonu u kojoj je cilj osvajanje šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske i ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Tako je, nakon golmana Asmira Avdukića i lijevog beka Borislava Erića, još pet novajlija zadužilo crveno-plavu opremu. Naime, saradnju sa Borcem dogovorili su napadač Boris Gavrić, desni bek Radoslav Prljeta, golman Nemanja Trkulja, krilni napadač Aleksandar Malbašić i vezista Siniša Radoja.

Boris Gavrić je rođen 31. oktobra 1990. godine u Travniku a u crveno-plavi tabor dolazi kao najbolji strijelac Prve lige FBiH u protekloj sezoni postigavši čak 24 gola za ekipu Novog Travnika na 28 utakmica na kojima je nastupio. Ranije je nastupao i za Kroaciju iz Sesveta, Zelinu, zagrebački HAŠK, Karlovac, Vrapče i austrijski Helfort.

Radoslav Prljeta dolazi kao zamjena za Srđana Bečelića koji nakon dvije sezone napušta Borac i Banjaluku. Rođen je 19. novembra 1993. godine na Ilidži, ali je odrastao u Modriči, gdje je i započeo svoj fudbalski put. Nastupao je potom za šamački Borac, Tekstilac iz Dervente, a u redove Borca stiže iz Orašja, gdje je nastupao u protekloj polusezoni i sa ovim klubom zauzeo treće mjesto u Prvoj ligi FBiH.

Čuvar mreže Nemanja Trkulja rođen je 1. januara 1996. godine u Prijedoru, do sada je nastupao za Kozaru iz Gradiške, član je i mlade reprezentacije BiH, a vrijedi istaći da je u prošloj kalendarskoj godini izabran za najboljeg sportistu Gradiške i sigurno je da će uz povratnika u crveno-plavi tabor Asmira Avdukića dodatno napredovati.

Crveno-plavu opremu ponovo će nositi krilni napadač Aleksandar Malbašić (rođen 8. septembra 1992. godine u Gradišci), koji je u Borac stigao pred početak sezone 2014-15, nosio je crveno-plavi dres pola sezone nakon čega je karijeru nastavio u mrkonjićkoj Mladosti, pa zatim u Kanadi u dresu Skarboroa (Toronto). Dolaskom Malbašića pojačana je konkurencija na krilnim pozicijama gdje će mu društvo praviti Ognjen Škorić.

Vezista Siniša Radoja rođen je 5. septembra 1986. godine u Zagrebu, karijeru je počeo u Borcu gdje je prošao mlađe kategorije, afirmisao se potom u redovima BSK-a i Slobode iz Mrkonjić Grada, a u Borac dolazi iz redova prijedorskog Rudara, baš kao i Borislav Erić.

Takođe, svakako treba napomenuti da će karijeru u Borcu nastaviti lijevi bek Ognjen Petrović i štoper Branko Trninić, koji su okončali juniorski staž u Velikanu iz Platonove, a da su od mlađih prvom timu priključeni Radovan Perišić, Miloš Kukić, Nebojša Babić i Nemanja Bamburać.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net