|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.03.2012. u 17:09

AGRESIVNO NA LEOTAR

Kao što nije bilo mnogo vremena za slavlje poslije pobjede nad Kozarom, tako i sada nema previše vremena za analizu i tugu zbog poraza na Grbavici. Borac je u ritmu srijeda – subota i novo iskušenje očekuje ih sutra u Trebinju, gdje  će odmjeriti snage sa uvijek neugodnim domaćinom. Leotar je proljećni dio šampionata otvorio visokim porazom u Gradačcu i za njih u ovom dvoboju nema kalkulacija. Žele pobjedu po svaku cijenu i upravo u tom “moranju” Borac vidi svoju šansu.

– Utakmice sa Leotarom uvijek nose dodatne tenzije. Rivalitet ova dva kluba je velik i nema sumnje da će i sutra publika vidjeti jednu odličnu predstavu. Bodovi su važni i nama i njima. Kod nas se osjeća određena doza umora od meča u Sarajevu, ali imali smo potreban mir u Međugorju, gdje smo napunili baterije i sa dosta optimizma čekamo sutrašnji meč. Igrački kadar je jači za Žižovića, Ivetića i Lučića, svi smo svjesni težine zadatka koji nas očekuje i mislim da možemo ostvariti povoljan rezultat – rekao je kapiten Borca Draško Žarić.

Utakmica u Trebinju počinje u 15 časova, a sudiće je trojka na čelu sa Emirom Alečkovićem iz Sarajeva, te pomoćnicima Hrvojem Turudićem iz Čitluka i Adnanom Alispahićem iz Zenice.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net