|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.10.2018. u 18:59

“ANĐEO” I BORAC – PRIČA SE NASTAVLJA

FK Borac fin

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak, 11. oktobra, u 19.00 časova biće otvorena izložba beogradskog konceptualnog umjetnika Uroša Đurića, pod nazivom „Kojim putem do kuće“.

Prva samostalna izložba Uroša Đurića u Banjaluci predstavlja presjek tri decenije stvaralaštva ovog uspješnog umjetnika, koji kroz svoje umjetničke projekte komentariše i kritikuje društvo u kojem živi i stvara. Postavka u MSURS obuhvatiće najznačajnije radove iz njegove bogate i uspješne karijete: slike, fotografije i video radove iz nekoliko Đurićevih ciklusa, uklučujući i novi ciklus „Umjetnost za klasno društvo“.

Ono što će svakako biti zanimljivo za banjalučku publiku jeste činjenica da će osim svojih najznačajnijih radova iz veoma bogate karijere Uroš Đurić prikazati i najnoviji rad iz ciklusa „Bog voli snove srpskih umjetnika“ koji je nastao u saradnji sa igračima FK Borac iz Banjaluke.

Uroš Đurić je za potrebe ovog rada, proveo je nekoliko dana na treningu sa fudbalerima i stručnim štabom našeg kluba i fotografisao se kao dvanaesti igrač kluba. Uključujući sport, u ovom slučaju fudbal kao najvažniju sporednu stvar na svijet u svoj umjetnički opus, umjetnik želi da se integriše u zajednicu, podrži naš fudbalski klub kao jedan od simbola banjalučkog sporta i na ovaj način dodatno angažuje lokalnu zajednicu.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net