|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.06.2021. u 20:32

ANTE ŽIVKOVIĆ POJAČANJE U NAPADU

Dojučerašnji igrač turskog Umranijespora Ante Živković novi je igrač Borca. Iskusni napadač potpisao je ugovor na jednu plus jednu godinu sa našim klubom.

Najbolje partije 29-odišnji špic je pružao u taboru Aluminija iz Kidričeva. Za učesnika elitnog slovenačkog ranga nastupao je u sezoni 2019-2020, te na 33 utakmice postigao 15 golova, uz pet asistencija, a još je igrao za Šibenik, Toronto (Kanada), Novigrad i Dugopolje.

Živković je danas odradio i prvi trening sa novim saigračima.

-Utisci su pozitivni i polako se upoznajem sa ekipom. Drago mi je što sam postao član šampiona BiH. Imao sam dosta ponuda za saradnju nakon rastanka sa Turcima, ali činjenica da je Borac prvak i da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona su presudile i mislim da će to biti dobra priča. Borac je bio najkonkretniji i došlo je do dogovora, jasan je Živković.

Zadovoljan angažmanom Živkovića je i trener Marko Maksimović.

-Sigurno da je Ante neko od koga očekujemo da podigne nivo konkurencije i da potvrdi svoj dolazak na najbolji način. Dok iščekujemo Jovu Lukića, sigurno da uz Živkovića, Moraitisa i Markovića imamo dobre napadače za sezonu. Vidi se da nije radio sa loptom, ali što se tiče fizičke spreme, veoma je profesionalan, istakao je Maksimović.

Priliku da debituje u crveno-plavom dresu Živković će imati u utorak, kada Borac igra drugu i posljednju pripremnu utakmicu u Sloveniji. Rival od 18.00 časova na stadionu Slovana u Ljubljani je Olimpija.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net