Бањалучки дерби за провјеру форме: Борац бољи од БСК-а

Бањалучки дерби послужио је екипама Борца и БСК-а да провјере форму уочи самог финиша сезоне, а након деведесет минута игре наши „црвено плави“ славили су 3:0 головима Стојана Врањеша у првом, те Милана Макарића и Хозеа Кортеза у другом полувремену.

Винко Мариновић, шеф стручног штаба ФК Борац од прве минуте на терен је послао екипу у саставу: Павловић, Ђекић, Ћелић, Пејовић, Херера, Пишек, Барски, Хреља, Врањеш, Михајловић и Пења, док су у другом полувремену прилику добили: Стјепановић, Јокић, Субић, Фићовић, Терзић, Јуриљ, Кортес, Предраговић и Макарић.

„Искористили смо првенствену паузу да одмјеримо снаге са екипом БСК-а који одлично игра у Првој лиги Републике Српске. Била је ово добра провјера за обје екипе и једна добра прилика да сви играчи одиграју своје минуте, те да се још боље припремимо за наредни период.“ рекао је Ален Јуриљ.

До краја сезоне наше фудбалере очекује пет гостујућих утакмица. Четири премијерлигашке и једна у Купу БиХ.

„Морамо да будемо задовољни досадашњим дијелом сезоне. На лидерској смо позицији у првенству и надам се да ћемо наставити у истом ритму до самог краја. Циљ нам је да у преосталим утакмицама извучемо максималан број бодова и да окончамо јесењи дио сезоне на првом мјесту.“, каже Јуриљ.

Задовољни су провјером на Градском стадиону и у редовима бањалучког БСК-а.

„Била је једна чврста утакмица. Ми смо покушали да парирамо најбољој екипи у БиХ која је данас, још једном, показала да је у овом тренутку заслужено најбоља у Премијер лиги БиХ и да има велики квалитет у својим редовима. Ми смо покушали да им парирамо колико смо могли, дали смо свој максимум. Била је ово одлична провјера за обје екипе. Што се тиче досадашњег дијела сезоне, можемо да будемо задовољни. Ово је наша повратничка сезона у Првој лиги Репулике Српске и у горњем смо дијелу табеле. Очекујем добре резултате у преостале двије утакмице до краја јесењег дијела и да се бодовно још поправимо на табели.“ рекао је Денис Малешевић, асистент у стручном штабу ФК БСК.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.