|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 29.05.2015. u 15:30

BEZ OSAM IGRAČA NA VELEŽ

Utakmicama 30. kola sutra će biti završena Premijer liga BiH u fudbalu za sezonu 2014-15. U posljednjoj prvenstvenoj rundi Borac će gostovati u Vrapčićima ekipi Veleža, koja se kolo prije kraja nalazi na devetom mjestu na tabeli sa 35 bodova i tu će, bez obzira na ishod sutrašnjeg meča, i ostati s obzirom da ima pet bodova manje od Čelika koji je na osmom mjestu, te sedam bodova više u odnosu na desetoplasirani Radnik.

Vrapčići su jedno od četiri gostujuća terena u sadašnjem sastavu Premijer lige gdje Borac, od osnivanja zajedničkog takmičenja, nikad nije uspio da trijumfuje. Pored “rođenih”, Borac na gostovanju nikad nije pobijedio Zrinjski, Zvijezdu i Vitez.

– Kolo prije kraja nalazimo se na petom mjestu na tabeli i tu želimo da ostanemo i nakon posljednjih devedeset minuta. Za ostvarenje cilja potrebno je da ostanemo neporaženi u Vrapčićima, što će biti izuzetno teško za ostvariti jer ne mogu da računam na čak 8 igrača, dva zbog povrede i šest zbog kartona. Povrijeđeni su Borislav Pilipović i Marko Jevtić, dok su zbog žutih i crvenih kartona suspendovani Asmir Avdukić, Aleksandar Subić, Nebojša Runić, Uglješa Radinović, Toni Jović i Joco Stokić. Međutim, koga nema, bez njega se može i mora i učinićemo sve što je u našoj moći da se u Banjaluku vratimo bar sa bodom. To ne znači da ćemo u Vrapčićima igrati defanzivno, štaviše, idemo da se nadigravamo, a utakmicu ću početi sa dva klasična špic igrača – rekao je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare.

Pojedini mediji nedavno su Ivana Kostića i Miloša Žeravicu dovodili u vezu sa mostarskim Zrinjskim, čije bi boje navodno trebalo da brane od ljeta. Na utakmici sa Drinom, Jagodić nije računao na navedeni dvojac, pojasnivši to činjenicom da Kostić i Žeravica nemaju riješen status za narednu sezonu, ali je danas najavio da će Kostić i Žeravica danas krenuti sa ekipom put Mostara.

Jedan od najiskusnijih fudbalera Borca Vladan Grujić vjeruje da Borac može na samom kraju sezone da ostane neporažen.

– Došli smo do kraja sezone koja je za Borac bila i uspješna i neuspješna zbog silnih finansijskih problema i nedobijanja licenci. Sutra nas očekuje meč sa ekipom Veleža koja, kao i mi, igra bez rezultatskog imperativa. Očekujem jednu kvalitetnu utakmicu i nadam se da ćemo se u Banjaluku vratiti sa povoljnim rezultatom – rekao je Grujić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net