БОРАЦ – ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:1 (прекид)

Реванш сусрет полуфинала Купа Босне и Херцеговине између Борца и Жељезничара прекинут је након 66 минута игре. Жељезничар је повео из слободног ударца у финишу првог дијела сусрета преко Зајка Зебе, а у другом полувремену, тачније у 66. минути са источне трибине тврдим предметом је погођен у главу помоћни судија Никица Томас.

Главни судија овог меча, Мидхат Арнаутовић, првобитно је тражио да се источна трибина, са које је погођен његов помоћник, испразни у року од 5 минута, што је било немогуће урадити у тако кратком временском интервалу, а након што је прошло пет минута прекинуо је сусрет.

Ток утакмице

Двобој је отворен приликама Крунића и Свраке, који је са свега неколико метара пребацио гол домаћих. Борац је преко Кајкута у 6. минути могао доћи до вођства, али је лопта отишла замало покрај лијеве стативе гола гостију. Црвено – плави су наставили са доминацијом, али су шансе Крунића и Стајића отишле у неповрат.

Борац је имао инцијативу на терену, али мрежа тима са Грбавице је остала нетакнута. Марковић је у финишу првог дијела фаулирао Свраку, а Зеба је намјестио лопту и погодио за предност Жељезничара. У наставку Борац је кренуо агресивно, са жељом да што прије изједначи. У 62. минути Стакић је сјајно шутирао, али Гушо је на висини задатка. Четири минуте касније услиједио је прекид утакмице.

Стадион: Градски стадион Бања Лука. Гледалаца: 4.000. Судија: Мидхат Арнаутовић. Стријелци: 0:1 Зајко Зеба (45). Жути картони: Жарић, Крунић, Радуловић (Борац), Бешлија (Жељезничар)

Борац: Антоловић, Марковић, Кајкут, Граховац, Распудић, Радуловић (од 58. минуте Кунић), Кнежевић, Жарић, Стајић, Стакић, Крунић.

Жељезничар: Гушо, Богичевић, Зеба, Ниема, Селимовић, Чолић, Ћутук, Василић, Бешлија, Сврака, Јамак.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.