|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 02.05.2012. u 23:27

BORAC – ČELIK 2:0

Agresivnom i napadačkom igrom od samog starta Borac je jasno stavio do znanja gostima iz Zenice ga samo zanima pobjeda u ovom susretu. Kao što je i najavio trener Božičić je izvršio određene izmjene u sastavu, pa su priliku od početka dobili Maksimović i golman Lučić. Bez Kajkuta i Krunića domaći su već u prvom minutu postigli pogodak, koji je poništen zbog ofsajda strijelca Bilbije. Međutim, mladi napadač je u 8. minuti odlično iskoristio dubinsko proigravanje kapitena Žarića i rutinski savladao istrčalog Hinovića. Pet minuta kasnije Stajić je pogodio prečku, poslije solo akcije, a samo desetak minuta poslije majstorski je reagovao sa ivice šesnaesterca i po drugi put je natjerao Hinovića da vadi loptu iz svoje mreže. Još je dnom je napadač Borca zaprijetio nakon ubacivanja Ivetića, ali je bio neprecizan. Gosti su u tri navrata bili opasni po gol Lučića, Vršajević i Horić su za malo bili neprecizni, dok je udarac Purića izblokirao Grahovac.

U nastavku je Čelik krenuo na sve ili ništa. Imali su izabranici Vlatka Glavaša izgledne prilike preko Isakovića i Vršajevića, čiji je udarac zaustavila prečka, a Borac se orijentisao na čuvanje rezultata i brze kontranapade. Žarić i Bilbija su kreirali akciju u 64. minuti, kada je mladi reprzentativac BiH šutirao glavom i natjerao Hinovića na vrhunsku intervenciju. Stajić se mogao drugi put upisati u listu strijelaca, ali je njegova bomba sa 30-tak metara odsjela na prečki gola gostiju. Zaslužena pobjeda Borca i odlična igra uoči predstojećih prvenstvenih okršaja.

IZJAVE:

– Pribojavao sam se ove utakmice nakon loše igre u prošlom kolu. Međutim, u ova tri dana smo radili naporno i rezultat toga je ova vrlo važna pobjeda, koja nas ostavlja u trci za Evropu. Čelik je došao sa namjerom da se nadigrava i ja im na tome čestitam i želim im sve najbolje u nastavku sezone – rekao je Slaviša Božičići naglasio da će do subote i utakmice sa Slobodom na raspolaganju biti i Krunić i Kajkut.

– Naivno smo primili golove i poslije je taj rezultatski minus bilo teško stići. Borcu čestitam na pobjedi i šteta što danas na stadionu nije bilo 10.000 gledalaca da uživa u jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi. Mi se okrećemo utakmici protiv Širokog Brijega, koja je za nas možda i presudna u borbi za opstanak – rekao je Vlatko Glavaš.

Stadion: Gradski stadion u Banjaluci, Gledalaca: bez prisustva publike, Strijelci: Bilbija u 8. minuti i Stajić u 24. minuti za Borac, Sudija: V. Zovko (Mostar), pomoćnici: H. Baković i R. Bašić (Sarajevo), Žuti kartoni: Ivetić, Stupar, Grahovac i Stakić (Borac), Hinović, Brković i Isaković (Čelik), u 90. minuti je isključen gostujući trener Vlatko Glavaš.

Borac: Lučić, Ivetić (od 86. minute Marković), Stupar, Žižović, Bilbija, Grahovac, Raspudić, Maksimović (od 59. minute Radulović), Žarić, Stajić (od 90. minute Kunić), Stakić

Čelik: Hinović, Martinović (od 81. minute Travančić), Horić, Purić, Vršajević, Šišić (od 66. minute Hećo), Jusić, Brković, Isaković, Sadiković, Kapetan (od 79. minute Smriko)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net