|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.01.2016. u 14:44

BORAC I DALJE BEZ UPRAVE

Izborna skupština Fudbalskog kluba Borac, koja je sazvana za sinoć u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, nije ponudila željeni epilog, odnosno izbor novog klupskog rukovodstva. Na inicijativu 9 članova Skupštine kluba, sazvana je vanredna sjednica, a sa ciljem da se izabere, prije svega, novi predsjednik Upravnog odbora koji bi na toj funkciji zamijenio Draška Ilića.

Međutim, nekadašnji šampion BiH i dalje je bez rukovodećih organa; iako je sjednici prisustvovalo 20 od 27 delegata, čime je osiguran kvorum dovoljan za validno donošenje odluka, predstavnik Kandidacione komisije Ratomir Radojčić obavijestio je prisutne u Trofejnoj sali da do početka sjednice u kancelarije kluba niko nije dostavio kandidaturu i plan i program rada u pisanoj formi, što je obavezan da učini po Statutu kluba. Kandidate su potom mogli da predlože i članovi Skupštine, ali nije predloženo nijedno ime, pa je tako sjednica Skupštine, od koje je javnost mnogo očekivala, neslavno završila.

Sjednica Skupštine kluba sazvana je na inicijativu devet članova iste i sa ciljem da se izaberu novi rukovodeći organi kluba: predsjednik, Upravni odbor, Nadzorni odbor te direktor. Iako je u Trofejnoj sali bilo prisutno 20 od 27 delegata, što znači da smo imali obezbijeđen kvorum za rad, sjednica je prekinuta jer niko ko bi mogao da postane budući predsjednik Borca nije, u pisanoj formi, dostavio svoju kandidaturu i plan i program rada. Dobijao sam uvjeravanja nekoliko dana prije sjednice da postoji nekoliko kandidata, ostavićemo ovo pitanje otvorenim i nadam se da ćemo se ponovo skupiti u Trofejnoj Sali za nekoliko dana i izabrati novo klupsko rukovodstvo. Ako se to ne desi, Borcu se crno piše – rekao je odmah po okončanu neuspjele sjednice bivši predsjednik Borca i član Skupštine ispred PFS Banjaluka Draško Ilić.

Inače, u pojedinim medijima je proteklih dana spominjano nekoliko imena koji bi, eventualno, mogli da sjednu u upražnjenu predsjedničku fotelju u Vladike Platona 6, a najzvučnije su odzvanjala imena savjetnika premijerke Republike Srpske za ekonomska pitanja Darka Milunovića, nekadašnjeg fudbalera i sportskog direktora a sada potpredsjednika FS BiH i potpredsjednika UO FK Borac u prošlom sazivu Darka Ljubojevića, te bivše poslanice u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milosave Jakovljević.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net