БОРАЦ ИМЕНОВАО НОВОГ ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА

Фудбалски клуб Борац у наставак премијерлигашких борби улази са новим шефом стручног штаба. Наиме, Жељка Врањеша, са којим је руководство клуба из Платонове улице након 6 кола споразумно раскинуло сарадњу, мијења Зоран Милинковић, некадашњи стратег, између осталог, новосадске Војводине, београдског Партизана, суботичког Спартака, Вождовца и кипарског Анортозиса.

Милинковић (рођен 18. јула 1968. у Београду) са Борцем је договорио сарадњу на годину плус годину, а током играчке каријере, деведесетих година, носио је дрес Борца када је наш клуб као домаћин своје мечеве, током ратних дејстава, играо ван Бањалуке.

– Радујем се доласку у клуб као што је Борац, клуб који је изњедрио велики број врхунских играча. Борац као највећи клуб на овим просторима мора да тежи највећим успјесима, али не желим ништа да обећавам. Ићи ћемо корак по корак, а за почетак сматрам да садашња екипа има квалитет да се пласира у Лигу за шампиона. Уколико нам се укаже шанса за још бољи резултат, сигурно ћемо знати да је искористимо – рекао је, између осталог, Зоран Милинковић на данашњем званичном представљању.

Осим Борца, током играчке каријере Милинковић је, играјући као одбрамбени фудбалер, наступао за Војводину, Могрен, Раднички Ниш, Хонвед, Варегем, Ницу, Ханзу из Роштока, Анортозис и Доксу. Тренирајући суботички Спартак у сезони 2009-10, изборио је наступ у квалификацијама за Лигу Европе. Успјех са Суботичанима препоручио га је Војводини, са којом је годину дана касније стигао до финала Купа Србије, а са београдским Партизаном је освојио шампионску титулу у сезони 2014-15 и касније изборио наступ у групној фази Лиге Европе.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.