|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.08.2017. u 22:34

BORAC IMENOVAO NOVOG ŠEFA STRUČNOG ŠTABA

Fudbalski klub Borac u nastavak premijerligaških borbi ulazi sa novim šefom stručnog štaba. Naime, Željka Vranješa, sa kojim je rukovodstvo kluba iz Platonove ulice nakon 6 kola sporazumno raskinulo saradnju, mijenja Zoran Milinković, nekadašnji strateg, između ostalog, novosadske Vojvodine, beogradskog Partizana, subotičkog Spartaka, Voždovca i kiparskog Anortozisa.

Milinković (rođen 18. jula 1968. u Beogradu) sa Borcem je dogovorio saradnju na godinu plus godinu, a tokom igračke karijere, devedesetih godina, nosio je dres Borca kada je naš klub kao domaćin svoje mečeve, tokom ratnih dejstava, igrao van Banjaluke.

– Radujem se dolasku u klub kao što je Borac, klub koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača. Borac kao najveći klub na ovim prostorima mora da teži najvećim uspjesima, ali ne želim ništa da obećavam. Ići ćemo korak po korak, a za početak smatram da sadašnja ekipa ima kvalitet da se plasira u Ligu za šampiona. Ukoliko nam se ukaže šansa za još bolji rezultat, sigurno ćemo znati da je iskoristimo – rekao je, između ostalog, Zoran Milinković na današnjem zvaničnom predstavljanju.

Osim Borca, tokom igračke karijere Milinković je, igrajući kao odbrambeni fudbaler, nastupao za Vojvodinu, Mogren, Radnički Niš, Honved, Varegem, Nicu, Hanzu iz Roštoka, Anortozis i Doksu. Trenirajući subotički Spartak u sezoni 2009-10, izborio je nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Uspjeh sa Subotičanima preporučio ga je Vojvodini, sa kojom je godinu dana kasnije stigao do finala Kupa Srbije, a sa beogradskim Partizanom je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2014-15 i kasnije izborio nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net