|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.06.2017. u 17:21

BORAC MARKETINŠKI SVE JAČI: SPONZORSKI PAKETI PUN POGODAK

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je zvanično saopšteno da je Fudbalski klub Borac dobio bezuslovnu licencu za nastup u Premijer ligi, te se sumirali novčani iznosi prikupljeni na donatorskoj večeri, ali i od prodaje sponzorskih paketa.

Takođe, na današnjem obraćanju medijima, na kojem su se predstavnicima sedme sile ispred kluba iz Platonove ulice obratili članovi Upravnog odbora Mario Keserović, Vedran Pušić i Darko Milunović, javnosti je predstavljen novi sponzor kluba, a u pitanju je kompanija Elnos, čiji je direktor Branko Torbica pozvao što veći broj privrednika da krenu njegovim i stopama kompanije na čijem je čelu da učine isto i uključe se u sponzorsku porodicu kluba.

O dobijanju licence za nastup u elitnom bh. takmičenju govorio je Mario Keserović.

Borac nikada brže i nikada lakše nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi, na šta smo sigurno ponosni. Ljudi iz Saveza oduševljeni su svim onim što smo uradili po pitanju izdavanja takmičarske licence, a da bismo dobili istu, morali smo, u prethodnom periodu, uplatiti oko 120 000 KM na osnovu dugovanja prema bivšim igračima, trenerima…

Informacije oko prihoda sa donatorske večeri i prodaje sponzorskih paketa iznio je član UP zadužen za finansije i marketing Vedran Pušić.

Od 1. juna, kad smo krenuli u kampanju oko sponzorskih paketa, zajedno sa prihodom od donatorske večeri, već je zarađeno 335 790 KM. Od tog iznosa 160 000 KM odnosi se na donacije: 100 000 KM iz kabineta Vlade RS, 50 000 iz kabineta predsjednika RS Milorada Dodika, dok je Elektroprivreda RS donirala 10 000, dok je za iznos od 50 000 kupila sponzorski paket. U ovih 335 790 KM ne ulaze prihodi od ugovora sa kompanijama Jelen i m:tel, te sponzorske saradnje sa kompanijom BH Telekom i TV Arena sport.

Darko Milunović naveo je i da će se od 1. jula krenuti sa izvršavanjem reprograma po pitanju plaćanja duga prema Elektroprivredi koji iznosi 2 100 000 KM.

Od tog iznosa, kamata iznosi oko 1 300 000 KM. Dogovoreno je da se od 1. jula plaća glavnica u mjesečnim ratama u trajanju od 20 godina, a kada bude plaćena posljednja, kamata se automatski otpisuje. Naš plan je da u tekućoj kalendarskoj godini naš jedini povjerilac bude država, odnosno da nam ostane samo dug prema Poreskoj upravi.

Asmir Avdukić kupio personalizovanu stolicu

Ovome dodajmo i da se akciji prodaje sponzorskih paketa priključio i golman Borca Asmir Avdukić, koji je kupio personalizovanu stolicu u iznosu od 500 KM.

 

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net