БОРАЦ НА ЗЛАТИБОРУ САВЛАДАО ФИНАЛИСТУ РУМУНСКОГ ЛИГА КУПА ИЗ 2016. ГОДИНЕ

Фудбалери Борца забиљежили су јуче прву побједу на припремама на Златибору савладавши екипу Конкордије Кјажна, члана румунског елитног ранга и финалисту тамошњег Лига купа из 2016. године, резултатом 1:0. Човјек одлуке био је крилни нападач Урош Мирковић, који је матирао голмана Румуна Алесандра Капарка у 75. минуту, након асистенције Махира Карића.

Црвено-плави су као и против Синдиката професионалних фудбалера Србије Независност наступили у комбинованом саставу, па су прилику од првог минута јуче добили: Авдукић, Дујаковић, Ојданић, Јаничић, Зекановић, Буразор, Губерац, Делић, Веселиновић, Мирковић и Карић, а још су играли: Распудић, Галешић, Радуловић, Предраговић, В. Даниловић, Јагодић и Бургић.

– Утакмица против Конкордије била је чврста и борбена са обје стране, а ми смо се боље снашли у таквој ситуацији на терену. Евидентан је напредак, али опет уз одређене грешке које у ходу рјешавамо – рекао је послије утакмице шеф стручног штаба Борца Жељко Врањеш.

Везиста Владан Даниловић сматра да је Борац заслужено савладао квалитетног ривала.

– Утакмица је била јако добра, тврда, ривал је изузетно добар, игра без фудбал и примијети се разлика између босанско-херцеговачког и румунског ранга. Били смо добро постављени, стварали смо прилике, поготово из контранапада. Сматрам да смо одигали једну добру утакмицу, са доста жеље, труда и залагања и вјерујем да ова екипа Борца може далеко да догура у предстојећој сезони Премијер лиге – рекао је Даниловић.

Сљедећу контролну утакмицу на српској планини Борац игра 5. јула против подгоричке Будућности, шампиона Црне Горе.

БОРАЦ: Авдукић, Дујаковић, Ојданић, Јаничић, Зекановић, Буразор, Губерац, Делић, Веселиновић, Мирковић, Карић. Још су играли: Распудић, Галешић, Радуловић, Предраговић, В. Даниловић, Јагодић и Бургић.

КОНКОРДИЈА КЈАЖНА: Капарко, Зеба, Типурић, Букурика, Рашдан, Георге, Деакону, Булеика, Градинару, Кристеску, Пена. Још су играли: Балградеан, Фота, Мунтеану, Роговеану, Корцорг, Ћиобану, Блаић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.