|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 01.07.2017. u 10:28

BORAC NA ZLATIBORU SAVLADAO FINALISTU RUMUNSKOG LIGA KUPA IZ 2016. GODINE

Fudbaleri Borca zabilježili su juče prvu pobjedu na pripremama na Zlatiboru savladavši ekipu Konkordije Kjažna, člana rumunskog elitnog ranga i finalistu tamošnjeg Liga kupa iz 2016. godine, rezultatom 1:0. Čovjek odluke bio je krilni napadač Uroš Mirković, koji je matirao golmana Rumuna Alesandra Kaparka u 75. minutu, nakon asistencije Mahira Karića.

Crveno-plavi su kao i protiv Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije Nezavisnost nastupili u kombinovanom sastavu, pa su priliku od prvog minuta juče dobili: Avdukić, Dujaković, Ojdanić, Janičić, Zekanović, Burazor, Guberac, Delić, Veselinović, Mirković i Karić, a još su igrali: Raspudić, Galešić, Radulović, Predragović, V. Danilović, Jagodić i Burgić.

– Utakmica protiv Konkordije bila je čvrsta i borbena sa obje strane, a mi smo se bolje snašli u takvoj situaciji na terenu. Evidentan je napredak, ali opet uz određene greške koje u hodu rješavamo – rekao je poslije utakmice šef stručnog štaba Borca Željko Vranješ.

Vezista Vladan Danilović smatra da je Borac zasluženo savladao kvalitetnog rivala.

– Utakmica je bila jako dobra, tvrda, rival je izuzetno dobar, igra bez fudbal i primijeti se razlika između bosansko-hercegovačkog i rumunskog ranga. Bili smo dobro postavljeni, stvarali smo prilike, pogotovo iz kontranapada. Smatram da smo odigali jednu dobru utakmicu, sa dosta želje, truda i zalaganja i vjerujem da ova ekipa Borca može daleko da dogura u predstojećoj sezoni Premijer lige – rekao je Danilović.

Sljedeću kontrolnu utakmicu na srpskoj planini Borac igra 5. jula protiv podgoričke Budućnosti, šampiona Crne Gore.

BORAC: Avdukić, Dujaković, Ojdanić, Janičić, Zekanović, Burazor, Guberac, Delić, Veselinović, Mirković, Karić. Još su igrali: Raspudić, Galešić, Radulović, Predragović, V. Danilović, Jagodić i Burgić.

KONKORDIJA KJAŽNA: Kaparko, Zeba, Tipurić, Bukurika, Rašdan, George, Deakonu, Buleika, Gradinaru, Kristesku, Pena. Još su igrali: Balgradean, Fota, Munteanu, Rogoveanu, Korcorg, Ćiobanu, Blaić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net