БОРАЦ – ОЛИМПИК 1:0

Утакмица је почела минутом шутње за Илију Миљуша, некадашњег играча и тренера Борца, који је синоћ преминуо у 74. години.

Срђа Кнежевић био је стријелац јединог гола на сусрету између Борца и Олимпика, те је тако бањалучкој екипи донио нова три бода, а Олимпику први пораз након четири утакмице. Борац је био бољи противник током првог полувремена, али су мреже остале нетакнуте. Најбоље прилике у дресу бањалучке екипе пропустили су Стајић и Граховац, а у два наврата се на голу Олимпика добро исказао Фејзић.

Олимпик се крајем другог полувремена ослободио притиска Бањалучана, па су и гости из Сарајева имали своје прилике. Међутим, Мухаремовић и Дурак нису били прецизни, па се на одмор отишло са резултатом 0:0. Већ у петој минути наставка домаћи су повели. Након лијепе акције лопта је дошла до овосезонског појачања Борца Срђе Кнежевића, који ју је успио поспремити иза леђа Фејзића за вођство Борца. Након примљеног гола, гости су кренули нешто одлучније ка голу Борца, али изгледнијих прилика није било, док су се домаћи оријантисали на брзе контранападе. Крунић је пропустио сјајну прилику, лопта је отишла тик изнад пречке. Стајић је такође могао угрозити Фејзића, али му је понестало концентрације у самој завршници, па је сусрет завршио минималном побједом Бањалучана.

ИЗЈАВЕ:

Борац је био много мотивиранији противник, имали су императив побједе и заслужено су је остварили. Ми нисмо успјели задржати ниво игре из претходних утакмица. До краја првенства је још осам кола и искрено се надам да ћемо успјети освојити довољан број бодова како би изборили пласман на европску сцену – истакао је тренер Олимпика Недим Јусуфбеговић.

Ова побједа ми је донијела задовољство, јер смо сјајно одиграли у свим сегментима игре. Вршили смо константни притисак на везни ред и задњу линију гостију, знали смо да су врло опасни у трансформацији и нсимо смјели остављати много простора њиховим хитрим играчима. Честитам својим фудбалерима на овој побједи, али и гостима на фер и коректној игри – изјавио је Славиша Божичић, тренер Борца.

Стадион: Градски стадион у Бањалуци, Главни судија: Томислав Чуић, Помоћници: Анто Сучић и Елвис Прошић, Стријелац: Кнежевић у 50. минути, Жути картони: Распудић, Иветић (Борац)

Борац: Антоловић, Кнежевић (од 73. минуте Ступар), Стакић, Распудић, Жарић, Граховац, Крунић, Иветић, Радуловић (од 80. минуте Максимовић), Кајкут (од 88 минуте Марковић), Стајић

Олимпик: Фејзић, Суљевић, Вујчић, Видовић, Регоје, Зољ, Мухаремовић (од 84. минуте Пљевљак), Ђурић, Бучан, Капић (од 67. минуте Смајић), Дурак (од 55. минуте Ђорђевић)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.