|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 01.08.2014. u 14:49

BORAC OTVARA SEZONU U BIJELJINI

Fudbaleri banjalučkog Borca u prvom kolu novog šampionata gostuju u Bijeljini. Na Gradskom stadionu će ih ugostiti Mladost iz Velike Obarske, ekipa koja je prošle sezone neočekivano slavila u Banjaluci minimalnim rezultatom 1:0. Naporan rad tokom pripremnog perioda je iza izabranika Vinka Marinovića. Prijateljske utakmice su pokazale da ovaj tim ima kvalitet, ali da je neophodno još vremena kako bi se uigrale sve linije tima. Bilo je dosta odlazaka i dolazaka, nekolicina novajlija se nametnula svojim radom i biće od velike koristi šefu stručnog štaba.

Na pres konferenciji trener Marinović je istakao da je Mladost iskusna ekipa kojoj se treba hrabro suprotstaviti, jer samo borbenom igrom se može ostvariti povoljan rezultat.

U pripremnom periodu smo odigrali nekoliko vrlo dobrih utakmica, pokazali smo karakter i napredovali smo kako se bliži početak prvenstva. Dosta je novih imena, trebalo nam je vremena da se uigramo, a njima da se adaptiraju na novu sredinu i moj rad. Mislim da ćemo biti pravi kada to bude najpotrebnije, iako na prvi meč idemo oslabljeni. Zbog crvenog kartona iz prošle sezone neće igrati Subić, kao ni Savanović koji ima žute kartone. Povreda skočnog zgloba je spriječila Stefana Savića da nastupi na premijeri, dok sertifikati za Kostića i Žeravicu nisu stigli u predviđenom roku. Osim toga na put nisu krenuli Srđan Bečelić, Petar Ilić i Toni Jović, jer još uvijek nije riješena radna dozvola za pomenutu trojicu fudbalera – naglasio je Marinović.

Jedan od najiskusnijih u podmlađenoj ekipi Borca je reprezentativni čuvar mreže Asmir Avdukić, koji smatra da bi pozitivan rezultat iz Bijeljine bio vrlo važan za podizanje samopouzdanja.

Mladost ima provjerenu ekipu sa trenerom koji je uradio mnogo u rošloj sezoni na stabilizaciji prilika u klubu. Mi ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat, jer Borac uvijek mora težiti ka velikim ciljevima. I pored toga što nismo kompletni nadam se povoljnom ishodu na otvaranju sezone – dodao je Avdukić.

21-godišnji Uglješa Radinović je prošao kompletne pripreme i zadovoljan je načinom na koji su ga saigrači prihvatili.

Mjesec i po dana sam u klubu i zaista sam srećan što nosim crveno-plavi dres. O Borcu mogu reći sve najbolje, a s obzirom da ne poznajem Premijer ligu neću govoriti o sutrašnjem protivniku. Ono što želim istaći je da vjerujem u svoju ekipu, bićemo maksimalno motivisani da zabilježimo pozitivan rezultat uoči domaćeg okršaja protiv Sarajeva – rekao je Radinović.

Utakmica Mladost – Borac igra se u subotu sa početkom u 17:30 časova. Glavni sudija je Dragan Skakić iz Gradiške, a njegovi pomoćnici su Udovičić i Radaković (oba iz Prijedora).

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net