BORAC POČEO „OPERACIJU EVROPA“!

Borac je „upalio motore“! Na današnjoj prozivci u trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci, novom treneru Marku Maksimoviću javilo se 29 igrača. Jedini novajlija je napadač Elvis Mehanović, a sa pozajmice iz Kozare vratio se špic Milan Šikanjić. Šaša Kajkut je završio karijeru i postaće šef skauting službe. Sa Aleksandrom Radulovićem i Dinom Kalesićem sporazumno su raskinuti ugovori, a Bojan Marković je otišao na pozajmicu u Željezničar Sport Tim. U narednom periodu planirano je još dolazaka.

-Ne sjećam se kad je bila situacija da ulazimo u godinu bez duga, svima nam je lakše. Igrači kada trebaju doći u klub zovu jedni druge i raspituju se o situaciji, a vjerujte, oni jedni druge ne lažu. Pregovaramo sa nekoliko igrača, zimski prelazni rok je duži, ali ako znamo sta hoćemo, to i možemo. Dobro je bilo to i u prvom dijelu, ne mogu reći. Ali moje neko mišljenje je, da treba još fudbalera pored onih standardnih koji su iznijeli sezonu. Ne želimo nekoga da samo popuni broj, već i da pravi razliku, rekao je Maksimović.

Cilj kluba je jasan, plasman na evropsku scenu. To je danas potvrdio i predsjednik Stojan Malbašić.

-Klub je izmirio sve obaveze, ulazimo u Novu godinu bez dugovanja prema igračima i na njima je da rade na terenu i da se ostvari cilj – plasman u Evropu, istakao je Malbašić.

Igrači su jedva dočekali start. Svi su spremni da daju maksimum da se ostvare klupski planovi.

-Mislim da smo svi s nestrpljenjem iščekivali ovaj start priprema. Jedva čekamo da počne borba za Evropu. Mislim da svi imamo dovoljno motiva da se pokažamo u najboljem svjetlu, jasan je kapiten Stojan Vranješ.

Ekipa će narednih sedam dana raditi u Banjaluci, potom odlazi u Trebinje, gdje će boraviti do 23. januara. Izabranici Marka Maksimovića će u tih pet dana na jugu Srpske pokušati da odigraju i jednu kontrolnu utakmicu. 29. januara ekipa Borca putuje u Antaliju, gdje će ostati do 12. februara. U Turskoj su planirani mečevi protiv rumunske Ćikzerede, te ruskih timova Urala i Krila Sovjetov, a na licu mjesta biće dogovoren duel protiv još jednog rivala. Generalna proba je planirana je za 20. februar protiv ekipe Krupe.

PREDSTAVLJEN ELVIS MEHANOVIĆ

Danas je predstavljen i novi napadač, 20-ogodišnji Elvis Mehanović. On je prošao omladinsku školu Genka, a došao je iz Belgije na preporuku Ognjena Vranješa. Iz Genka je 2018. prešao u Anderleht i igrao je za njihov B tim, nakon čega je bio i u drugoligašu Seranu.

-Hvala svima u klubu na šansi koju su mi pružili, na meni je sada da se dokažem. Spremni smo za rad i da odradimo sve što se od nas traži. Upoznat sam sa našom ligom, pratio sam i znam šta me očekuje, rekao je Mehanović.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.