БОРАЦ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

prozivka

Фудбалери Борца након прозивке данас су почели припреме за нову сезону. Играче је прозвао, од данас и званично први тренер клуба Игор Јанковић, који више нема префикс в.д. Управа клуба одлучила је да координатор спортског сектора буде и званично шеф струке у Платоновој.

– Први и основни циљ је да што прије осигурамо опстанак, а послије тога да нападнемо и то шесто мјесто, ако то буде могуће, а шансе постоје. Екипа неће имати притисак морања, јуриша на то шесто мјесто. Желимо поставити здраве темеље за сљедећу сезону, када ће пласман у шест бити императив, јасан је Вицо Зељковић, потпредсједник Борца.

Младом стручњаку на првој прозивци пред наставак сезоне јавило се 27 играча, од чега пет новајлија, Армин Маховић, Махир Карић, Данијел Мајкић, Стефан Дујаковић и Милош Жеравица.

spisak

Са првим тимом ће тренирати: Дејан Глишић, Невен Бунић, Бранко Пено, Дејан Зарић и Владимир Кременовић.

Борац је напустило 11 играча: Борис Распудић, Асмир Авдукић, Махир Карић, Милош Ђорђевић, Борисав Ерић, Милош Кукић, Иван Делић, Урош Мирковић, Рио Сузуки, Горан Галешић и Ивица Губерац. Са свима њима је споразумно раскинута сарадња, а клуб је од Карићевог трансфера приходовао одређена средства.

– Знамо шта желимо. У наставак првенства улазимо са доста измјењеним саставом. Довели смо доста појачања. Биће још новајлија на позицијама које су нам дефицитарне. Дефинитивно нећемо неспремни ући у првенство, категоричан је Игор Јанковић.

Екипа 22. јануара путује у Копар на припреме, гдје ће бити одигране три до четири припремне утакмице, а ривали ће бити накнадно познати. Два дана прије поласка на припреме, први тим ће одиграти контролну утакмицу против јуниора.

– Ми се након ове паузе у потпуности стављамо на располагање шефу и спремни дочекујемо ове припреме. Остале су нам ове четири утакмице и сматрам да можемо послије добрих припрема изборити пласман у Лигу за шампиона, оптимиста је Александар Радуловић, један од најискуснијих првотимаца Борца.

Кажимо и то да стручни штаб Игора Јанковића, поред Марка Максимовића и Радована Гајића чине и кондициони тренер Немања Злојутро, те Милан Озрен, нови помоћни тренер.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.