|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 10.01.2018. u 14:56

BORAC POČEO PRIPREME

prozivka

Fudbaleri Borca nakon prozivke danas su počeli pripreme za novu sezonu. Igrače je prozvao, od danas i zvanično prvi trener kluba Igor Janković, koji više nema prefiks v.d. Uprava kluba odlučila je da koordinator sportskog sektora bude i zvanično šef struke u Platonovoj.

– Prvi i osnovni cilj je da što prije osiguramo opstanak, a poslije toga da napadnemo i to šesto mjesto, ako to bude moguće, a šanse postoje. Ekipa neće imati pritisak moranja, juriša na to šesto mjesto. Želimo postaviti zdrave temelje za sljedeću sezonu, kada će plasman u šest biti imperativ, jasan je Vico Zeljković, potpredsjednik Borca.

Mladom stručnjaku na prvoj prozivci pred nastavak sezone javilo se 27 igrača, od čega pet novajlija, Armin Mahović, Mahir Karić, Danijel Majkić, Stefan Dujaković i Miloš Žeravica.

spisak

Sa prvim timom će trenirati: Dejan Glišić, Neven Bunić, Branko Peno, Dejan Zarić i Vladimir Kremenović.

Borac je napustilo 11 igrača: Boris Raspudić, Asmir Avdukić, Mahir Karić, Miloš Đorđević, Borisav Erić, Miloš Kukić, Ivan Delić, Uroš Mirković, Rio Suzuki, Goran Galešić i Ivica Guberac. Sa svima njima je sporazumno raskinuta saradnja, a klub je od Karićevog transfera prihodovao određena sredstva.

– Znamo šta želimo. U nastavak prvenstva ulazimo sa dosta izmjenjenim sastavom. Doveli smo dosta pojačanja. Biće još novajlija na pozicijama koje su nam deficitarne. Definitivno nećemo nespremni ući u prvenstvo, kategoričan je Igor Janković.

Ekipa 22. januara putuje u Kopar na pripreme, gdje će biti odigrane tri do četiri pripremne utakmice, a rivali će biti naknadno poznati. Dva dana prije polaska na pripreme, prvi tim će odigrati kontrolnu utakmicu protiv juniora.

– Mi se nakon ove pauze u potpunosti stavljamo na raspolaganje šefu i spremni dočekujemo ove pripreme. Ostale su nam ove četiri utakmice i smatram da možemo poslije dobrih priprema izboriti plasman u Ligu za šampiona, optimista je Aleksandar Radulović, jedan od najiskusnijih prvotimaca Borca.

Kažimo i to da stručni štab Igora Jankovića, pored Marka Maksimovića i Radovana Gajića čine i kondicioni trener Nemanja Zlojutro, te Milan Ozren, novi pomoćni trener.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net