BORAC PONOVO OSVAJA KAKNJ

Nakon trijumfa nad Rudarom u Kaknju u okviru osmine finala Kupa BiH, Borac se u nedelju ponovo vraća u tu opštinu. Ovaj put pred crveno – plavima je prvenstveni izazov u Doboju kod Kaknja, a rival tamošnja Mladost. Sve to u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH. Prvi duel ovih ekipa u prvom kolu šampionata Borac je ubjedljivo dobio, u Banjaluci 6:0. Želja svih u našem klubu je nova pobjeda.

-Volio bih da se ta efikasnost ponovi. Uvijek tražim od igrača da pokušamo da damo što više golova ako možemo, a da bismo to uradili, oni moraju da budu raspoloženi i aktivni prema protivničkom golu, odnosno da pokušavaju da šutiraju. Mi smo postigli dva lijepa gola u prvom poluvremenu protiv Rudara i ja bih volio da tako bude i protiv Mladosti. Ovo nam je prilika da potpuno rasterećeni idemo na Tušanj. Poslije toga, znate i sami, dolaze nam tri derbija. Bilo bi idealno za nas da se učvrstimo na drugoj poziciji poslije ove utakmice i da čekamo derbije u takvom raspoloženju. Jedan zadatak smo ostvarili, a to sam rekao i igračima, a to je plasman u proljećnu fazu Kupa. Plasirali smo se u četvrtfinale, čekamo rivala na proljeće i sad možemo lagano da se okrenemo prvenstvu i razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, rekao je Vlado Jagodić.

Što se tiče kadrovske situacije, Aleksandar Subić je potpuno spreman, a Dejan Meleg stekao pravo nastupa. Drugi Dejan, Bosančić počeo je sa radom, doduše odvojeno od ekipe. Kapiten Stojan Vranješ neće biti u kombinaciji, kao ni Siniša Dujaković, koji ima kartone.

-Radi se o mladoj i poletnoj ekipi, sa nekolicinom iskusnih igrača. Moramo da imamo u vidu da to nije ekipa sa početka sezone, odnosno ona ekipa koju je pokosio korona virus. Izdigli su se i sad su oko sredine tabele, u sigurnoj zoni. Tražiće šansu i protiv nas da se stabilizuju, ali prevashodno naš cilj je da na svakoj utakmici, uz respekt prema Mladosti, idemo na pobjedu“, rekao je Borčev lijevi bek Đorđe Ćosić.

Utakmica Mladost (DK) – Borac igra se u nedelju. Početak je u 14.30 časova.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.