|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 15.02.2015. u 16:07

BORAC PORAŽEN OD TEKSTILCA

Fudbaleri Borca poraženi su u sedmoj kontrolnoj utakmici u tekućem pripremnom periodu od člana Prve lige Republike Srpske, ekipe Tekstilca iz Dervente, rezultatom 0:1. Izabranici Vinka Marinovića na stadionu u Krupi na Vrbasu bili su znatno bolji rival, više pokazali od Dervenćana, četiri puta je pogođen okvir gola, ali je ipak jedna greška Borčeve odbrane presudila u korist trenutno osmoplasiranog tima Prve lige RS.

Već u sedmom minutu bilježimo Borčeve šanse za pogodak: Stokić je šutirao, lopta pogodila stativu, a u nastavku akcije šut Bečelića zaustavlja iskusni čuvar mreže Tekstilca Dejan Plisnić. Na novu šansu čekalo se do 24. minuta – ponovo je glavni akter Stokić, ali ovog puta, nakon solo prodora, šutira pored gola. Osam minuta kasnije Bečelić je uposlio Stokića čiji šut odbrana Tekstilca blokira, do lopte stiže Predragović, ali pogađa samo spoljni dio mreže.

U 34. minutu Stokić je sjajno izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Plisnić je već bio savladan, ali se lopti na putu ka mreži ispriječila prečka. U 43. minutu najefikasniji igrač Borca u protekloj polusezoni pokušao je prizemnim udarcem iskosa sa lijeve strane da iznenadi Plisnića, ali promjene rezultata nije bilo.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Tekstilac je stigao do vođstva. Grešku štopera Borca Kostića i Jevtića iskoristio je Hasanović, “ukrao” loptu pred Avdukićevim golom i lako matirao Borčevog čuvara mreže.

Veliku šansu za izjednačenje Marinovićevi igrači propustili su u 64. minutu. Ponovo je Stokić izveo slobodan udarac, ponovo je lopta pogodila prečku, u nastavku akcije lopta se odbila od jednog igrača Tekstilca i pogodila stativu, nakon čega je odbrana tima iz Dervente otklonila opasnost ispred Plisnićevog gola. Gosti su zaprijetili šutevima iskosa sa lijeve strane preko Glišića i Gojića, međutim opasnosti po Avdukićev gol nije bilo.

U 71. minutu, nakon akcije Dujakovića, Bečelića i Stokića, Borčev napadač šutira pravo u Plisnića, a posljednju šansu da izbjegnu poraz Borčevi fudbaleri propustili su u 89. minutu, kada je nakon akcije Dujakovića i Grujića i šuta kapitena Borca iz prošle polusezone odbrana Tekstilca loptu izbacila sa gol-linije.

BORAC: Avdukić (od 78. Ružić), Kostić (od 75. Đajić), Jevtić (od 72. Runić), Subić (od 69. Marčeta), Bečelić, Radinović (od 72. Žeravica), Redžić, Ilić (od 55. S. Dujaković), Jović (od 78. Macanović), Predragović (od 55. Pilipović), Stokić (od 72. Grujić).

TEKSTILAC: Plisnić, Ćorić, Đukić, Vujanić, Susaković, Hasanović (od 46. Duspara), Asanović, Glišić (od 69. Gatarić), Milaković, Prljeta (od 46. Marić), Gojić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net