|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.05.2015. u 12:25

BORAC PORAŽEN OD VOJVODINE

Fudbaleri Borca poraženi su od novosadske Vojvodine rezultatom 1:4 u prijateljskoj utakmici, čije odigravanje su inicirali navijači Borca, Lešinari, sa ciljem da spomenuta utakmica bude prvi korak ka finansijskoj stabilizaciji i opstanku Velikana iz Platonove. Meč je odigran pred 3000 gledalaca, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun kluba iz Platonove ulice.

Do vođstva su stigli gosti u 19. minutu, kada je Borčevog čuvara mreže Branislava Ružića savladao Jovan Stojanović. U 24. minutu Novosađani su udvostručili prednost, kada je loptu štoperu Borca Iliji Daniloviću na ivici šesnaeaterca ukrao Dragan Karanov i ponovo primorao Ružića na kapitulaciju.

120 sekundi kasnije Borac uspijeva da smanji zaostatak preko Fedora Predragovića, međutim već u 31. minutu ponovo je semafor pokazivao “+2” za Vojvodinu, nakon što je treći gol za goste postigao Slobodan Novaković. Konačan rezultat postavljen je u 58. minutu, kada je Luka Grgić poslao loptu iza leđa golmana Borca Luke Gajića.

Inače, treba istaći da su fudbaleri Vojvodine na teren istrčali u dresovima posebno dizajniranim za ovaj meč, na kojima je bila ispisana poruka NE DAMO BORAC, koju su u nekoliko navrata “poslale” zapadna i istočna tribina Gradskog stadiona. Na ovoj drugoj, na kojoj se već 28 godina nalaze Lešinari, istaknute su dvije parole kojima su se prozvali odgovorni i nadležni za cjelokupnu situaciju u i oko kluba.

Veterani izabrali: Subić najbolji fudbaler Borca u sezoni

Prije početka utakmice predsjednik Upravnog odbora Kluba veterana i prijatelja Stojan Malbašić uručio je pehar Aleksandru Subiću, koji je u izboru Kluba ViP izabran za najboljeg fudbalera Borca u sezoni 2014-15.

Veterani Borca savladali Vojvodinu

U meču koji je prethodio duelu seniorskih timova, snage su odmjerili veterani jednog i drugog kluba, a uspješniji su bili “crveno-plavi”, koji su trijumfovali rezultatom 4:2. Dva pogotka za Borac postigao je Predrag Divljak, dok su po jednom mrežu Novosađana zatresli Dragan Benić i Aleksandar Petreš. Oba gola za Vojvodinu djelo su Saše Drakulića.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net