|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 17.06.2017. u 10:37

BORAC POSTAJE SVE JAČI!

Sinoć je na Gradskom stadionu u Banjaluci održano donatorsko veče u organizaciji Fudbalskog kluba Borac, kojem je prisustvovalo 250 zvanica i na kojem je prikupljeno, prema prvim informacijama, oko 300 000 KM, od čega je 50 000 KM donirano iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, duplo više od strane Vlade RS, dok je 60 000 donirala Elektroprivreda.

Donatorskoj večeri sinoć su prisustvovali mnogi banjalučki privrednici, ali isto tako i bivši i sadašnji fudbaleri Borca, treneri, predsjednici… Detaljno je prisutnima predstavljen plan razvoja i funkcionisanja Borca u narednim sezonama, koji se zasniva na stvaranju jakog, stabilnog i samoodrživog Borca koji će redovno učestvovati u evropskim klupskim takmičenjima.

– Kada smo dobili povjerenje od članova Skupštine da vodimo Borac, u januaru 2016. godine, odnosno kada je trebalo da bude odigrana posljednja trećina prvenstva, isti smo zatekli u stanju haosa. Rezultatski, Borac je pet bodova zaostajao za mjestom koje donosi opstanak u Premijer ligi, a gledamo sa finansijske strane, svi tokovi novca bili su “presječeni”. Borac tada nažalost nije uspio da opstane u elitnom rangu, ali to nas nije obeshrabrilo već smo prošlog ljeta napravili petogodišnji plan razvoja kluba pod nazivom Sve jači i jači Borac, i ponosno mogu da istaknem da je ispunjeno sve što smo zacrtali za prvu godinu – rekao je sinoć član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Darko Milunović, i u jednom dahu nastavio:

– Prioritet nam je bio povratak u Premijer ligu BiH, što smo ostvarili, slobodno mogu da kažem dominantno, sa čak 25 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Podrinja iz Janje. Drugi primarni cilj bila nam je izgradnja pomoćnog terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona, pa smo i taj posao, u decembru prošle godine, uspješno priveli kraju. Takođe, pred start Prve lige Republike Srpske željeli smo da krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije postojećih novinarskih loža i pretvaranja istih u luksuzne Sky Box-ove za sve zainteresovane sponzore kojima bismo te lože prodavali, ali smo tada odustali od te ideje, prvenstveno zbog marketinški neatraktivnog takmičenja u kojem smo morali da igramo. Danas, kada željno iščekujemo početak Premijer lige i kada smo krenuli sa spomenutim infrastrukturnim radovima, slobodno mogu da kažem da je zainteresovanje znatno i nemjerljivo veće nego prije godinu dana – istakao je Milunović.

Stajanja nema ni u pauzi između dva šampionata, a Milunović je prisutnima predočio kako sportske, tako i poslovne i infrastrukturne planove za naredni period.

– Planiramo da uredimo prostor oko trening kompleksa iza sjeverne tribine, odnosno da izgradimo tribinu uz pomoćni teren te da izgradimo i uredimo prostorije ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona. Postavićemo i kapije oko stadiona, montirati južnu tribinu za sve gostujuće navijače, a cilj nam je i uređenje i sanacija istočne tribine stadiona, kao i završetak radova na ložama, koji se očekuje do početka sezone 22. jula. Kada govorimo o rezultatskim ciljevima, u okvirnom planu koji smo zacrtali prošle godine navedeno je da je u drugoj godini plana, odnosno u prvoj povratničkoj sezoni u Premijer ligu, cilj plasman u Ligu 6 za šampiona BiH. Biću slobodan da kažem da me, lično, taj rezultat ne zadovoljava jer Borac može i mora da se bori za mjesta koja vode na evropsku scenu, ali obazrivi smo i ne želimo da obećavamo previše za prvu sezonu. U narednim godinama koje slijede, Borac mora da se bori za titulu i plasira se u Evropu, te i da je osvoji i napravi rezultatski iskorak na međunarodnoj sceni – zaključio je Milunović, istakavši da će od 1. jula krenuti kampanja prodaje sezonskih ulaznica po cijeni od 100 KM, uz koju će svaki kupac na poklon dobiti i dres Fudbalskog kluba Borac.

Član Upravnog odbora zadužen za finansije i marketing Vedran Pušić predstavio je svim prisutnim gostima sponzorske pakete, od kojih se u prvih sedam dana od dana objavljivanja, zaradilo 100 000 KM.

– Želja nam je da Fudbalski klub Borac bude samoodrživ, a za to su mu potrebna tri načina finansiranja: od komercijalnih usluga preko prodaje TV parava do transfera igrača. Borac za sada nema ništa od toga te smo krenuli u projekat prodaje sponzorskih paketa, koje mogu da kupe kako fizička, tako i pravna lica. Prvi sponzorski paket odnosi se na prodaju personalizovanih stolica po cijeni od 100 maraka za sjevernu tribinu gdje je u ponudi 200 stolica, 200 KM za istočnu i 500 KM za zapadnu tribinu gdje nudimo 500 stolica, te 1000 KM za VIP, gdje se prodaje 96 stolica. Svaki kupac dobiće personalizovanu stolicu na kojoj će vidno biti istaknuta pločica sa imenom i prezimenom kupca, koji će, takođe, na osnovu kupljene stolice ostvarivati popust prilikom usluge na službenoj benzinskoj pumpi Borca Ideal petrolu i kupivine u službenom klupskom trgovačkom centru. Drugi sponzorski paket kreće se od 1000 do 200 000 KM, a isti, u zavisnosti od cijene, uključuje sezonske ulaznice, kompletnu opremu kluba našeg proizvođača Diadora, postavljanje banera na stadionu i reklama na dres, mogućnost podjele promotivnog materijala određenog pravnog lica, prisustvo fudbalera Borca na promociji određenog brenda ili kompanije, pa i mogućnost odigravanja utakmice na Gradskom stadionu sa seniorskim pogonom Borca. Tu su i već spomenute luksuzne lože na zapadnoj tribini, a postoji i mogućnost otkupa naziva tribine i kompletnog stadiona na određeni period – naveo je Pušić i dodao:

– Želimo da utakmica bude samo jedan u nizu događaja tog dana na Gradskom stadionu. Želimo da svi naši navijači, od najmlađih do najstarijih, osjete ljepotu navijanja za Borac. Biće formirana fan zona na svakoj domaćoj utakmici, kao i prostor gdje će naši najmlađi navijači moći da se zabave, te kao nagradu dobiju mogućnost da sa fudbalerima, u Borčevoj opremi, izađu na teren prije utakmice. Radimo sve kako bi Borac bio marketinški prepoznatljiv i klub za ponos svima jer sam siguran da ćemo imati na čemu da budemo ponosni – istakao je Pušić.

Prisutne goste, takođe, pozdravili su i predsjednik Fudbalskog kluba Borac Branko Kovačević i generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Siniša Karan.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net