БОРАЦ ПРЕДСТАВИО ДРЕС ЗА НОВУ СЕЗОНУ!

37775437_1969459716422496_8833839539857391616_n

ФК Борац представио је данас дрес за нову сезону (2018/19) који је реплика дреса из 1988. године, када су црвено-плави освојили Куп Маршала Тита. Бањалучани ове године славе три деценије од освајања Купа Југославије, када су у Београду на тадашњем стадиону „ЈНА“ савладали Црвену звезду голом Сенада Лупића и подигли пехар Купа Маршала Тита.

– Овај дрес је донио највећу радост Борцу 1988. године. Ја сам тада имао четири године и ово је мени најљепши дрес. Борац је желио да одужи генерацији која је остварила највећи успјех у историји, па ћемо играти у реплици тих дресова, рекао је спортски директор клуба Марко Максимовић.

FKB2

Први човјек „Јувента спорта“ Срђан Јаћимовић, чија је компанија израдила нове дресове изразио је наду да ће нови дрес подстакнути фудбалере Борца да постижу што боље резултате.

– Ова године се навршава 30 година од величанственог успјеха и освајања Купа Маршала Тита, па смо дошли на идеју да и на овај симболичан начин обиљежимо тај јубилеј. Морам да се захвалим и Дамиру Шпици, који нам је уступио свој дрес из 1988. године да направимо реплику. Дрес је идентичан 99 посто. Мало смо, додуше модификовали стари за модерно доба. Једино ново је да смо поставили амблем – пехар који су фудбалери Борца подигли послије побједе над Црвеном звездом у финалу, истакао је Јаћимовић.

Нови капитен Бањалучана Саша Кајкут, задовољан је квалитетом новог дреса и нове опреме

– Дрес је изузетног дизајна и подсјећа на велики успјех Борца. На нама је да га натопимо знојем, да схватимо за какав грб се боримо и да што се прије вратимо у Премијер лигу Босне и Херцеговине, што нам је и циљ ове сезоне, нагласио је Кајкут.

Треба додати и то да у Борцу интензивно трагају за ривалом са којим би у генералној проби пред почетак првенства укрстили копља.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.