BORAC PREKO „ANĐELA“ U MSURS

43712951_2179469532309535_2513936584181547008_n

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, večeras je otvorena izložba beogradskog konceptualnog umjetnika Uroša Đurića, pod nazivom „Kojim putem do kuće“.

Prva samostalna izložba Uroša Đurića u Banjaluci predstavlja presjek tri decenije stvaralaštva ovog uspješnog umjetnika. Postavka u MSURS obuhvata najznačajnije radove iz njegove bogate i uspješne karijete: slike, fotografije i video radove iz nekoliko Đurićevih ciklusa, uklučujući i novi ciklus „Umjetnost za klasno društvo“.

Ono što je svakako zanimljivo za banjalučku publiku jeste činjenica da je osim svojih najznačajnijih radova iz veoma bogate karijere Uroš Đurić prikazao i najnoviji rad iz ciklusa „Bog voli snove srpskih umjetnika“ koji je nastao u saradnji sa igračima FK Borac iz Banjaluke.

Branko Kovačević iz uprave Fudbalskog kluba Borac rekao je da im je drago da podrže prijatelja i dvanaestog igrača Uroša Đurića i izložbu koju je priredio u Banjaluci.

– Putem ovog druženja shvatili smo neke stvari o kojima ranije nismo razmišljali-da je fudbal umjetnost, rekao je Kovačević.

Uroš Đurić je za potrebe ovog rada, proveo je nekoliko dana na treningu sa fudbalerima i stručnim štabom našeg kluba i fotografisao se kao dvanaesti igrač kluba. Uključujući sport, u ovom slučaju fudbal kao najvažniju sporednu stvar na svijet u svoj umjetnički opus, umjetnik želi da se integriše u zajednicu, podrži naš fudbalski klub kao jedan od simbola banjalučkog sporta i na ovaj način dodatno angažuje lokalnu zajednicu.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.