|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 13.09.2013. u 16:12

BORAC PROTIV VELEŽA I TRADICIJE

Derbi utakmicu sedmog kola Premijer lige odigraće u nedjelju u Vrapčićima domaći Velež i banjalučki Borac. Klub iz Vladike Platona 6 u dosadašnjih sedam odmjeravanja snaga u Vrapčićima samo dva puta je osvojio bod, nikad nije stigao do pobjede, a gol nije postigao punih sedam godina. Posljednji put banjalučki klub je mrežu “rođenih” na njihovom terenu zatresao 25. novembra 2006. godine, kada je bilo 4:3 za Velež.

Rezultati koje smo ostvarili u prvih šest kola su iznad svih očekivanja i fudbaleri za dosadašnji učinak zaslužuju sve pohvale. U prvenstvenoj pauzi koja je iza nas odigrali smo kvalitetan meč sa OFK Beogradom, u kojem su momci, i pored poraza, pokazali da su sa pravom lideri Premijer lige. U nedjelju gostujemo Veležu, u kojem se po kvalitetu ističe nekoliko pojedinaca (Maletić, Majkić, Okić), očekuje nas i specična atmosfera, ali se nadamo najboljem – rekao je na današnjoj pres-konferenciji pomoćni trener Borca Marko Maksimović.

Pred ovaj susret važno je istaći da kartoniranih ni povrijeđenih igrača nema, tako da su svi u konkurenciji za duel u Vrapčićima.

Dobro smo radili u proteklom periodu i kompletni dočekujemo meč sa Veležom koji nam je stari rival. Bilo bi odlično kada bismo osvojili sva tri boda, međutim ne bismo bili nezadovoljni ni sa jednim – rekao je Aleksandar Radulović, prvotimac Borca.

Ovome dodajmo i da je danas obavljen žrijeb parova šesnaestine finala Kupa RS, a Borac će u ovoj fazi takmičenja igrati protiv prijedorskog Rudara. U šesnaestini finala igra se samo jedna utakmica i to u Prijedoru, a termin je 2. oktobar. U slučaju neriješenog  rezultata nakon 90 minuta, o putniku u osminu finala odlučiće penali.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net