|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.10.2010. u 22:49

BORAC – RUDAR 0:0

Večerašnji krajiški derbi nije opravdao očekivanja publike jer su mreže oba tima ostale netaknute.

Epilog prvog poluvremena su samo dva udarca u okvir gola, i to po jedan na obe strane, što je daleko od očekivanog za derbi poput ovog. Iako je prvih deset minuta proteklo u napadima naših fudbalera, gol gostujućeg golmana Tripića nije bio opasnije ugrožen.

Drugo poluvrijeme nam donosi malo više zanimljivosti. U 52. minutu fudbaleri iz Prijedora su promašili najveću šansu kada Džafić nije uspio da savlada Avdukića. Dvije minute kasnije Borac uzvraća preko Mikića, ali i gostujući golman pokazuje svoj kvalitet.

Vlado Jagodić vrši tri izmjene koje ipak nisu dovele do promjene rezultata. Kako se bližio kraj gostujući fudbaleri su se sve više zatvarali. U 90. minutu izvanredna prilika za Borac, međutim Nikolić šutira glavom pravo u ruke Tripića. U drugoj minuti sudijske nadoknade najveća šansa za pobjedu Borca, ali lopta pogađa u stativu i završava u rukama golmana iz Prijedora.

Sljedeća utakmica našeg tima je u Sarajevu 20. oktobra u 17 časova, gdje će Borac pokušati da pronađe put do sljedeće runde Kupa BiH.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net