БОРАЦ – СЛОБОДА НОВИ ГРАД 3:1

Фудбалери Борца су оправдали улогу фаворита у сусрету са Слободом и заслужено тријумфовали са 3:1. На овој утакмици тренер Божичић је пружио прилику неколицини јуниора.

Гости су искористили малу опуштеност Борчеве одбране и прекрасним голом Сундаћа дошли у вођство у 10. минути. Тек што се кренуло са центра евроголом је Радуловић изједначио резултат. Из првог дијела издвајамо покушаје Мацановића и Рунића, али није било веће опасности за гол Кондића. Почетком наставка Борац је имао шансу преко Мацановића, који је одлично упослио Кунића, међутим у посљедњи тренутак је интервенисао Кладар. Нову прилику Кунић није пропустио у 55. минуту, када је маниром расног стријелца савладао Кондића. Само три минуте касније коначан резултат је поставио капитен Максимовић са 11 метара. Претходно је у казненом простору Слободе непрописно заустављен Радуловић. Бањалучани су стекли одличну предност уочи реванша, који је на програму 18. априла.

Нисам задовољан оним што су показали играчи којима сам пружио прилику на данашњој утакмици, нису оправдали повјерење које им је указано. Ипак, важан је резултат и покушаћемо га сачувати у реваншу.“ – изјавио је Славиша Божичић.

Са друге стране тренер Слободе из Новог Града сматра да је Борац оправдао улогу фаворита те да је његовим играчима приоритет такмичење у Првој лиги Републике Српске гдје се боре за опстанак.

Остале фотографије са ове утакмице можете погледати овдје.

Стадион: Градски; Гледалаца: 500; Главни судија: Зоран Сокнић (И. Сарајево), помоћници Д. Нишић (Шамац) и С.Стефановић (Модрича),Делегат: Родољуб Ољача (Градишка); Стријелци: Радуловић у 12. минути, Кунић у 55. минути и Максимовић у 58. минути са 11 метара за Борац, а Сундаћ у 10. минути за Слободу.

Борац: Лучић, Крајновић, Иветић (од 61. мин. Субић), Ћорић, Рунић, Максимовић, Мацановић (од 61. мин. Дујаковић), Кунић, Радуловић (од 88. мин. Зечевић), Кнежевић, Видовић

Слобода: Кондић, Поповић, Кладар, Пекија, Голић (од 70. мин. Жујић), Антонић, Зец, Колунџија, Сундаћ (од 78. мин. Умићевић), Здјелар, Шабић (од 57. мин. Лукач)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.