|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.08.2017. u 19:24

BORAC SPREMNO DOČEKUJE GOSTOVANJE NA ”GRBAVICI”

Banjalučki Borac sutra od 20:30 časova, u jednom od derbija bh. fudbala, gostuje na stadionu Grbavica ekipi Željezničara, koja ne briljira na startu takmičarske sezone.

Nakon što su u prvom pretkolu Lige Evrope savladali crnogorsku Zetu, fudbaleri Željezničara eliminisani su iz daljeg takmičenja od švedskog AIK-a, poslije čega je došlo do prekida saradnje sa dotadašnjim šefom stručnog štaba Slavkom Petrovićem. Umjesto njega, posla se prihvatio prošlosezonski trener juniorskog tima Željezničara Admir Adžem, ali “šok-terapija” ne ide planiranim tokom.

Šef stručnog štaba Borca Željko Vranješ, ipak, ulogu blagog favorita prepušta sutrašnjem domaćinu.

– Pokušali smo da iskoristimo prethodnih nekoliko dana za psihički oporavak poslije, realno govoreći, nenadanog poraza od ekipe Mladosti. Mislim da smo u tome uspjeli i da spremni idemo u Sarajevo. Ulogu favorita prepuštamo njima, ali ne idemo na Grbavicu sa bijelom zastavom. Mislim da smo sposobni da odigramo onoliko koliko možemo i da napravimo pozitivan rezultat – rekao je, između ostalog, prvi trener Borca Željko Vranješ na današnjoj konferenciji za novinare, ističući da najveća opasnost po crveno-plave predstavlja “sama ekipa Željezničara”.

– Željezničar ne igra toliko loše koliko imaju problema sa realizacijom. Imaju dobre igrače na bočnim pozicijama i u veznom redu i ukoliko se budemo branili, šanse za pozitivan ishod nam nisu velike. Idemo da igramo otvoreno, odnosno da se nadigravamo sa jednom kvalitetnom ekipom.

U izjavi za pojedine medije kapiten Borca Boris Raspudić je u najavi utakmice rekao da se “pribojava suđenja na Grbavici” (glavni sudija je Tomislav Čuić, op.a.). Međutim, Vranješ nije želio da ponovo pokreće pitanje dijeljenja pravde.

– Ne bih to ponovo komentarisao, moje je da govorim o terenu, postoje ljudi koji će misliti o tome i “razbijati glavu” – kategoričan je bio Vranješ.

U ekipu se, nakon sanirane povrede skočnog zgloba, vraća štoper Nemanja Janičić.

– Derbi utakmice su za nas igrače sigurno najljepše za igranje. Maksimalno respektujemo i uvažavamo ekipu Željezničara koji je jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini, ali, sa druge strane, i mi znamo ko smo i šta smo i koliko možemo, ne treba da se plašimo već da igramo hrabro i da ispoštujemo dogovor iz svlačionice prije utakmice. U tom slučaju, mislim da rezultat neće izostati – rekao je Janičić.

Mnogo posla u odbrani na sutrašnjoj utakmici sigurno će imati i desni bek Siniša Dujaković.

– Ekipa je spremna, svjesni smo važnosti utakmice i maksimalno motivisano je dočekujemo. Svjesni smo da ukoliko odigramo onoliko koliko možemo u ovom trenutku, u šta ne sumnjam, možemo da ostanemo neporaženi, ali i da se u Banjaluku vratimo kao pobjednici – istakao je Dujaković.

Vedran Pušić, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac zadužen za finansije i marketing, na današnjem obraćanju predstavnicima medija saopštio je najnovije informacije oko prodaje TV prava, teme koja se već nekoliko sedmica provlači kroz medije.

– Prije nekoliko dana u Sarajevu su na razgovorima sa predstavnicima Saveza bili član Upravnog odbora Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić, i dobili su uvjeravanja od čelnika bh. kuće fudbalba da će se stvari po ovom pitanju riješiti pozitivno do utakmice petog kola BH Telekom Premijer lige BiH protiv Viteza, koju igramo u nedjelju, 20. avgusta. Boravio sam juče u Sarajevu gdje sam razgovarao sa čelnicima Željezničara, koji su mi rekli da ni oni, ali ni Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, nisu dali saglasnost o prodaji TV prava – istakao je Pušić, dodavši da je zaključno sa današnjim danom, odnosno sa potpisom sponzorskog ugovora sa kompanijom m:tel, od prodaje sponzorskih paketa zarađeno 757 490 KM, od čega 160 000 KM “otpada” na donacije.

Pušić se takođe osvrnuo i na marketinške aktivnosti koje klub planira da pokrene u bližoj budućnosti.

– Poslije razgovora sa kompanijom Coca-Cola, našim sponzorom, dogovoreno je da u prodaji bude personalizovana Olimpija voda sa klupskim grbom. Takođe, radimo i na popularizaciji kluba kod što većeg broja navijača u regiji, pa su tako naši gosti na prethodnoj utakmici bili polaznici fudbalske akademije Vrbas iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Već je dogovoreno da na meču sa Vitezom ugostimo najmlađe članove prnjavorskog Ljubića, Kozare iz Gradiške ali i Škole fudbala Spartak iz Banjaluke – naveo je Pušić.

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Darko Milunović saopštio je, na današnjoj konferenciji za novinare, plan klupskog rukovodstva o izmirenju dugovanja prema povjeriocima. Kako ističe, cilj čelnika kluba iz Platonove ulice je da Borac, zaključno sa 31. decembrom ove godine, ima dug samo prema Poreskoj upravi.

– Želimo da u 2018. godinu uđemo sa izmirenim dugovanjima prema Školi fudbala Džaja koja nam je jedan od prioriteta, te prema bivšim igračima, trenerima, Radnoj zajednici, dobavljačima… To pokušavamo da riješimo podizanjem kredita na period od 5 godina u jednoj od komercijalnih banaka u iznosu od milion konvertibilnih maraka, gdje bi klub i Grad bili garant isplate. Na period od 5 godina Borac bi se odrekao svih potraživanja od Grada. Pregovori traju, trenutno smo u specifičnom periodu godišnjih odmora ali ubrzo bi stvari trebalo da krenu da se završavaju pozitivno – naveo je Milunović, saopštivši i jedan interesantan podatak o primanjima fudbalera Borca na mjesečnom nivou.

– Ukupna neto plata za trenutni igrački kadar, a imamo 25 igrača u pogonu, jeste 17 000 evra, po čemu smo na osmom ili devetom mjestu u BH Telekom Premijer ligi. Plate nisu velike, ali su redovne i ponosno mogu da kažem da su fudbaleri nedavno primili julsku platu.

Takođe, danas je saopšteno i da će kompanija m:tel i u tekućoj takmičarskoj sezoni dio sponzorskog pula Velikana iz Platonove. Prisutnim predstavnicima medija obratila se portparol spomenute kompanije Milica Stojaković, koja je istakla da je m:tel prijatelj sporta koji finansira uspješne manifestacije i projekte i da će tako biti i u narednom periodu.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net