|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.02.2018. u 18:59

BORAC U TREĆOJ BRZINI SRUŠIO METALEGE

Borac-17

Fudbaleri Borca su u generalnoj probi savladali člana Prve lige Federacije BiH, Metalege iz Jajca sa 3:0 i tako napravili dobru uvertiru za nastavak šampionata. Banjalučani su bili puno bolji rival, a svoju terensku inicijativu krunisali su golovima Mahira Karića u 39, zatim Petra Kunića u 41 minutu, dok je konačan rezultat postavio Bojan Puzigaća u 58 minutu.

Trener crveno-plavih Igor Janković, poslije meča bio je zadovoljan viđenim i do sada učinjenim.

– Cijele pripreme kad se sabere i oduzme smo kvalitetno odradili, bilo je i dobrih i loših momenata, baš kao i na današnjoj utakmici. U prvom dijelu je bilo više dobrih situacija do golova, ali malo nervoza i pritisak zbog skorog početka prvenstva su doprinijeli i do nekih malih grešaka. To se na takmičarskim mečevima ne smije dešavati. Korektno smo odigrali, u nastavku su priliku dobili svi igrači da vidimo na koga možemo ozbiljno da računamo za veću minutažu. Sve nam je jasno i mislim da spremni dočekujemo nastavak šampionata“, izjavio je trener Borca.

Defanzivac našeg tima Branko Ojdanić smatra da su cjelokupne pripreme odrađene na visokom nivou.

– Dobro smo i odigrali sve utakmice, izuzeci su padovi na nekim mečevima od 10 ili 15 minuta, ali generalno mislim da smo se publici predstavili u dobrom svjetlu. Sada nam slijedi Radnik i svjesni smo da nas očekuje težak teren i težak protivnik, ali nadamo se da ćemo sve prebroditi uz volju, htijenje i zajedništvo i da ćemo izboriti što povoljniji rezultat, istakao je Ojdanić.

Borac će takmičenje u Premijer ligi BiH nastaviti u nedelju, 18 februara kada će od 14.30 časova gostovati kod Radnika u Bijeljini.

gl

Stadion: Borčev pomoćni teren. Gledalaca: 300. Sudija: Mario Jelić (Banjaluka). Strelci: Karić (39), Kunić (41), Puzigaća (58).

BORAC: Savatović, Radulović, Janičić, Puzigaća, Zekanović, Burazor, Danilović, Karić, Mahović, Veselinović, Kunić. Igrali su još: Vukliš, Pilić, Zarić, Glišić, Ojdanić, Pašagić, Bunić, Majkić, Dujaković, Žeravica. Trener: Igor Janković.

METALEGE: Kukrika, Plevljak, E. Kukavica, Kovač, Bevanda, Opardija, Hota, Tankuljić, Samardžić, Pavlović, Vujica. Igrali su još: Muratspahić, Čosić, Malbašić, Haračić, Crnac, Kraljević. Trener: Romeo Šapina.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net