БОРАЦ ВОЉЕН И У КАНАДИ

Фудбалски клуб Борац, шампион БиХ из 2011. године, прати се и за исти се навија и у далекој Канади, тачније у граду Торонто, у којем постоји футсал клуб који је основала дружина од неколико момака са простора бивше Југославије. У писму које је написао један од чланова тима, Бањалучанин Зоран Скендерија, наводи се да је екипа из Торонта, прошле сезоне, обучена у црвено-плаве боје успјела да освоји Лигу у малом фудбалу у том граду.

Писмо Зорана Скендерије Вам доносимо у цјелости.

Напуштањем отаџбине и окретањем нове странице наших живота у иностранству те вођени природним нагоном за увезивањем са нашим етносом, игра судбине је спојила и неколико другара, на најбољи могући начин, преко спорта. Како би души дали одушка и олакшали бивствовање на другом континенту, створила се жеља за стварањем фудбалског тима, чију ће окосницу чинити момци са брдовитог Балкана.

Случајност или не, родила се идеја о набављању дреса Борца и, иако већина момака не потиче из Бањалуке, нико није поставио питање, зашто баш тај клуб!?

Носили смо дрес три сезоне и коначно смо успјели освојити Лигу у малом фудбалу у Торонту. Не само да смо одиграли фантастичне мечеве већ смо на најбољи могући начин представили и Борац. Онако како шампиону и доликује…

Кажу, вријеме боравка у печалби је ограничено… али љубав према Великану из Платонове… је вјечна!!!

Иначе, на фотографији екипе налазе се: Миро Чангаловић (Сарајево), Брацо Бољак (Сарајево), Александар Димитровски (Београд), Бојан Буковчић (Београд), Александар Николоски (Скопље), Игор Јаковљевић (Бањалука), Зоран Скендерија (Бањалука), Горан Станимировић (Сарајево) и Данило Перковић (Илијаш). Голман Захрудин Делић није на фотографији јер се, како је наведено, повриједио прије одигравања полуфиналне утакмице.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.