|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 26.01.2016. u 12:09

BORAC VOLJEN I U KANADI

Fudbalski klub Borac, šampion BiH iz 2011. godine, prati se i za isti se navija i u dalekoj Kanadi, tačnije u gradu Toronto, u kojem postoji futsal klub koji je osnovala družina od nekoliko momaka sa prostora bivše Jugoslavije. U pismu koje je napisao jedan od članova tima, Banjalučanin Zoran Skenderija, navodi se da je ekipa iz Toronta, prošle sezone, obučena u crveno-plave boje uspjela da osvoji Ligu u malom fudbalu u tom gradu.

Pismo Zorana Skenderije Vam donosimo u cjelosti.

Napuštanjem otadžbine i okretanjem nove stranice naših života u inostranstvu te vođeni prirodnim nagonom za uvezivanjem sa našim etnosom, igra sudbine je spojila i nekoliko drugara, na najbolji mogući način, preko sporta. Kako bi duši dali oduška i olakšali bivstvovanje na drugom kontinentu, stvorila se želja za stvaranjem fudbalskog tima, čiju će okosnicu činiti momci sa brdovitog Balkana.

Slučajnost ili ne, rodila se ideja o nabavljanju dresa Borca i, iako većina momaka ne potiče iz Banjaluke, niko nije postavio pitanje, zašto baš taj klub!?

Nosili smo dres tri sezone i konačno smo uspjeli osvojiti Ligu u malom fudbalu u Torontu. Ne samo da smo odigrali fantastične mečeve već smo na najbolji mogući način predstavili i Borac. Onako kako šampionu i dolikuje…

Kažu, vrijeme boravka u pečalbi je ograničeno… ali ljubav prema Velikanu iz Platonove… je vječna!!!

Inače, na fotografiji ekipe nalaze se: Miro Čangalović (Sarajevo), Braco Boljak (Sarajevo), Aleksandar Dimitrovski (Beograd), Bojan Bukovčić (Beograd), Aleksandar Nikoloski (Skoplje), Igor Jakovljević (Banjaluka), Zoran Skenderija (Banjaluka), Goran Stanimirović (Sarajevo) i Danilo Perković (Ilijaš). Golman Zahrudin Delić nije na fotografiji jer se, kako je navedeno, povrijedio prije odigravanja polufinalne utakmice.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net