БОРАЦ ЗАУЗЕО ШЕСТО МЈЕСТО

Фудбалери Борца заузели су шесто мјесто на „Истарском зимском купу“ у Умагу и Новиграду пошто су након извођења једанаестераца поражени од мађарском друголигаша Ђермота резултатом 5:3. Током 90 минута и један и други тим су по једном затресли мрежу противника (стријелци Киш и Марчета).

У првих десетак минута изабраници Винка Мариновића створили су три шансе за постизање поготка, али је први чувар мреже мађарске екипе Дели зауставио два шута Јоце Стокића и један покушај Милоша Жеравице.

У 63. минуту „црвено-плави“ су пропустили прилику да дођу до вођства из једанаестерца. У казненом простору Ђермота руком је играо Пап, досуђен је пенал, који у гол није претворио Жеравица. Казна је услиједила у 68. минуту, када је мрежу Асмира Авдукића, којег је у 75. минуту замијенио Бранислав Ружић, затресао Киш.

Ипак, Борац је до изједначења стигао у посљедњим секундама, када је голмана Ђермота матирао новајлија у редовима Великана из Платонове Дамјан Марчета, који је у игру ушао у 56. минуту умјесто Стокића.

У првој серији пенала прецизни су били Чемер и Костић, док је друга серија донијела поготке Бонера и Марчете. Трећа серија почела је поготком Ороша, док је покушај Кољића зауставио Дели. У четвртој серији за 2:4 погодио је Чери, на 3:4 смањио Рунић, а побједу свом тиму, на почетку пете серије, донио је Киш.

БОРАЦ – ЂЕРМОТ 1:1 (пеналима 3:5)

БОРАЦ: Авдукић (од 75. Ружић), Бечелић, Субић, Костић, Јевтић (од 67. Рунић), Радиновић (од 85. Реџић), Жеравица, Илић (од 75. С. Дујаковић), Предраговић (од 74. Кољић), Јовић (од 77. Пилиповић), Стокић (од 56. Марчета).

ЂЕРМОТ: Дели, Нађи, Балог, Варга, Фејеш, (од 55. Лазар), Киш, Чемер, Молнар (од 47. Орош), Паку (од 48. Пап), Ђурјан, Шеги (од 76. Бонер).

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.