|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.09.2010. u 15:47

BORAC – ŽELJEZNIČAR (SRIJEDA, 17 ČASOVA)

Sutra sa početkom u 17 na rasporedu je najzanimljiviji susret osmine finala Kupa BiH, u kojem će na Gradskom stadionu naš tim, ujedno i branilac trofeja, dočekati aktuelnog šampiona – ekipu Željezničara.

Borac je u sedam posljednjih takmičarskih mečeva zabilježio isto toliko pobjeda, a zadnjih devet utakmica nije poražen. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić ne može da računa na Nemanju Damjanovića, Marka Maksimovića i Petra Kunića, koji su od ranije van stroja.

– Osim igrača koji ne treniraju imamo nekoliko fudbalera koji su se tek oporavili od povreda, a pojedinci su umorni. Tako ću sastav tima odrediti tek na sastanku pred meč. Ovo će sigurno biti kvalitetna utakmica i siguran sam da će publika profitirati, jer i Željezničar i Mi znamo da igramo fudbal i posedujemo kvalitet. Moja želja je pozitivan rezultat, to je svakako pobjeda, a ako je moguće da na primimo gol. Međutim, bez obzira na to kakav će rezultat biti, predstoji i revanš u Sarajevu – rekao je Jagodić.

Perica Stančeski je bio strijelac pobjedonosnog gola za Borca protiv Budućnosti u proteklom kolu, a i on se nada trijumfu.

– Svjesni smo činjenice da će atmosfera biti uzavrela, ali u meč ulazimo hladne glave. Pružićemo svoj maksimum, idemo na pobjedu i nadam se da ćemo doći do nje – istakao je vezista Borca.

Fudbaleri Borca su danas poslije treninga otišli u karantin, gdje će ostati do početka sutrašnje utakmice.

Utakmicu će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog, a za pomoćnike su određeni Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva i Adnan Alispahić iz Zenice, dok je četvrti sudija Eldis Prošić iz Cazina.
Kontrolor suđenja biće Mustafa Škoro iz Mostara, dok je delegat Radoslav Kundačina iz Trebinja.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net