|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.10.2010. u 21:31

BORAC – ZVIJEZDA 1:0

U večerašnjoj utakmici dvanaestog kola Premijer lige naš tim je uspio da savlada otpor fudbalera iz Gradačca, te je slavio sa 1:0 zahvaljujući golu Puzigaće u 12. minutu utakmice.

Već od prvog sudijskog zvižduka naši fudbaleri krenuli su odlučno prema golu gostiju. To je i urodilo plodom relativno rano, kada je Bojan Puzigaća kraj visokih odbrambenih igrača Zvijezde uspio da zahvati loptu glavom te zatrese mrežu na veliku radost publike na Gradskom stadionu.

Imali su naši fudbaleri i loptu u svom posjedu i terensku inicijativu u nastavku prvog poluvremena, ali rezultat je ostao isti.

U nastavku utakmice fudbaleri iz Gradačca su pokazali da nisu došli u Banjaluku samo da se brane, zaprijetivši odličnom Avdukiću u par navrata. Ipak finiš susreta protekao je u napadima fudbalera Borca. Deset minuta prije isteka regularnog vremena, Maletić je odlično probio po desnoj strani i uposlio potpuno samog Mikića na drugoj stativi koji ipak nije uspio zatresti mrežu Zvijezde.

Ovom važnom pobjedom Borac je ostao na vrhu Premijer lige, te će se sljedeće sedmice u okviru trinaestog kola sastati u Travniku sa istoimenom ekipom, gdje će pokušati da prekine lošu tradiciju.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net