|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 28.04.2012. u 23:50

BORAC – ZVIJEZDA 1:2

Fudbaleri gradačačke Zvijezde iznenadili su Borac u Banjaluci u utakmici 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranici Zorana Kuntića su slavili sa 1:2 pred praznim tribinama Gradskog stadiona. Domaći fudbaleri su imali inicijativu, ali su bili bezidejni i bez prave kreacije u napadu, dok su gosti pokazali zrelost i mirnoću u završnici akcija. Posebno su ubojiti bili iz kontranapada, a upravo iz takvih akcija su postizali golove.

Igrala se 30. minuta kada je Pandža matirao Antolovića poslije smušenosti u odbrani Borca. Kada se činilo da će gosti sa minimalnom prednošću otići na predah, uslijedio je novi hladan tuš za igrače Borca. U posljednjim trenucima prvog dijela Halilović je pogodio za 0:2. U nastavku ista meta, isto odstojanje, a domaći su u 73. minuti preko Kajkuta smanjili na 1:2. Bilo je to sve što su izabranici Slaviše Božičića napravili u ovom susretu.

Fudbaleri Zvijezde su u ovaj meč ušli rasterećeno, što se moglo vidjeti i na rezultatu, dok su domaći učinili korak nazad u borbi za izlazak na evropsku scenu. Priliku za popravni imaće već u srijedu kada na Gradskom stadionu gostuje ekipa Čelika.

IZJAVE:

– Ovo je bilo katastrofalno izdanje Borca. Ništa nije štimalo u našoj igri, a najveći krivac sam upravo ja. Nisam na pravi način motivisao igrače i taktički pripremio za ovaj meč, što je Zvijezda znalački iskoristila i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi – rekao je Slaviša Božičić.

– Mi smo došli u Banjaluku da pokušamo iznenaditi domaćina, koji objektivno ima bolju ekipu od nas. Igrači su ispoštovali dogovor iz svlačionice i to je dalo rezultat. Mislim da smo sada i teoretski osigurali opstanak u društvu najboljih, a Borcu želim mnogo sreće do kraja sezone – rekao je Zoran Kuntić.

Stadion: Gradski stadion u Banjaluci, Sudija: Radoslav Vukasović (Trebinje), Strijelci: Kajkut u 73. minuti sa 11 metara za Borac, Pandža u 30. i Halilović u 45. minuti za Zvijezdu, Žuti kartoni: Kajkut, Maksimović, Krunić (Borac), Jakovljević, Đelmić (Zvijezda)

Borac: Antolović, Knežević (od 46. minute Stupar), Stakić, Marković (od 46. minute Krunić), Raspudić, Grahovac, Žižović (od 69. minute Maksimović), Ivetić, Bilbija, Kajkut, Stajić
Zvijezda: Kovačević, Moranjkić, Ristanić, Jakovljević, Đelmić, Husić, Pandža (od 90. minute Jahić), Jusić, Delić, Halilović (od 92. minute Omić), Mašić

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net