БОРАЦ – ЗВИЈЕЗДА 3:0

Одлично отварање сезоне фудбалера Борца. У првом колу су савладали екипу Звијезде, која им је у прошлом првенству умало покварила европске циљеве. Респектабилан противник је савладан са 3:0 уз констатацију да је резултат могао бити и убједљивији.

Крунић је најавио голеаду са два пројектила, али су оба ишла по средини гола, тако да је добро постављени Ковачевић срећно сачувао своју мрежу. Соло продорима се истицао млади Субић, који је уз Рунића и Кунића оправдао повјерење тренера Старчевића.

Младићи су из јуниорског погона прекомандовани у први тим и показали да се на њих може с правом рачунати у наставку сезоне. Оно што није пошло Крунићу за ногом јесте Стокићу. Најконстантнији играч Борца у протеклом периоду, рачунајући припремне утакмице и сусрете са Челиком, погодио је са 7 метара искоса са десне стране на асистенцију Кунића. До краја првог дијела гости су пријетили из прекида, али је Авдукић све убачаје пред гол лако хватао.

У наставку Звијезда је кренула знатно агресивније и при том оставила много простора за контранапад. Искусни Стокић и Крунић су то знали казнити у 60. и 84. минути за коначних 3:0. Гости могу бити и срећни што се овако завршило, јер су изгледне прилике до краја пропустили Кантар, Дујаковић и Крунић. Побједа Борца је одлична увертира за дерби наредног кола у Сарајеву против Жељезничара.

– Борац ме пријатно изненадио, јер су током седмице углавном наглашавали како траже појачања, а са оваквом игром показали су квалитет достојан борбе за врх. Поједини наши играчи још живе од аплауза и добрих игара из прољећног дијела првенства, али добро је да је овај пораз стигао сада, јер имамо довољно времена да отклонимо недостатке. Морам похвалити Борчеву младост, има ту пар одличних играча, а заслуга мог колеге Старчевића је што је то све уклопио у једну складну цјелину – рекао је Зоран Кунтић, тренер Звијезде.

– Задовољан са игром и резултатом. Побиједити одличну екипу Звијезде са 3:0 је резлтат вриједан поштовања. Знали смо да је њихова главна одлика дисциплина у игри и брз контранапад, али ми смо послије датог гола примијенили тај рецепт и то врло успјешно. Ми и даље тражимо појачања и поред чињениоце да су данас Субић и Радуловић одиграли јако добро. Желимо подићи квалитет игре на још већи ниво и пред нама је много рада и тренинга како би у томе успјели – истакао је Слободан Старчевић, тренер Борца.

Стадион: Градски стадион у Бањалуци, Гледалаца: 1.500, Судија: Е. Прошић (Цазин), помоћници: С. Јањић (Бијељина) и А. Будимлић (Бихаћ), Делегат: С. Вујковић (Приједор), Стријелци: Стокић у 28. и 60, Крунић у 84. минуту за Борац, Жути картони: Јаковљевић, Хусић (Звијезда)

Борац: Авдукић, Ступар (од 89. минуте Жарић), Рунић, Распудић, Васиљевић, Радуловић, Субић, Граховац, Крунић, Стокић (од 81. минуте Дујаковић), Кунић (од 53. минуте Кантар)

Звијезда: Ковачевић, Морањкић, Јаковљевић, Којић, Милановић (од 68. минуте Панџа), Јусић, Јахић, Делић (од 55. минуте Савић), Хусић (од 83. минуте Вехабовић), Халиловић, Машић

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.