“Borčeva djeca” grabe ka velikoj sceni: Danilo Moconja potpisao trogodišnji ugovor sa FK Borac

Od malih nogu je u FK Borac, a dječački san postao mu je java. Danilo Moconja potpisao je trogodišnji ugovor sa našim klubom. Kapiten „crveno plave“ juniorske selekcije krupnim koracima korača ka velikoj sceni, ali je svjestan da su pred njim još hektolitri prolivenog znoja, te sati i sati napornog treninga.

„Ovo je najsrećniji dan u mojoj sportskoj karijeri. Potpisati ugovor sa klubom koji mi je druga kuća, u kojem sam naučio sve što znam, i u kojem sam stekao brojne prijatelje, nešto je o čemu mašta svaki dječak koji se bavi ovim sportom. Za mene je ovo velika čast, ali i velika obaveza. Svjestan sam da mi predstoji naporan rad, ali daću sve od sebe da se dokažem stručnom štabu.“ kaže Moconja.

Dobar rad u omladinskoj školi FK Borac polako dolazi na naplatu. Danilo Moconja je krenuo stopama nekolicine svojih saboraca sa terena koji su već zakoračili u prvi tim, a želja svih u klubu je da u seniorskom pogonu bude što više „Borčeve“ djece“.

„Želja svih u klubu je da u našoj ekipi bude što više igrača iz našeg omladinskog pogona. Imamo generaciju koja je igrala kvalifikacije za omladinsku Ligu šampiona i sigurno je da njihovo vrijeme dolazi. Sve je do njih I do njihovog rada. Naša ekipa je sada jedan spoj mladosti i iskustva i to je dobro za FK Borac. Ima tu još mladih igrača u omladinskom pogonu i očekujem da će i oni skrenuti pažnju na sebe.“ kaže Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Za Danila dileme nema-nakon što je potpisao ugovor želja mu je da ostavi dubok trag u klub.

„Za mene ne postoji bolji klub za igrački napredak od FK Borac. Sa druge strane, ovaj klub doživljam i kao nešto više od samog fudbala. Tu sam od malena i uvijek sam maštao da jednog dana istrčim pred pune tribine Gradskog stadiona u Banjaluci, da slavim pobjede i osvajam trofej. Za sada sve ide svojim tokom, a na meni je da radim još više kako bi ostvario i te snove.“ kaže Moconja.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.