|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 22.02.2016. u 17:17

BORČEVCI DOMINIRALI U KOPRU

Na međunarodnom fudbalskom turniru za mlađe uzrasne kategorije “Koper open 2016”, koji je okupio oko 30 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, Borčeve selekcije su ostvarile zapažene rezultate.

Četrnaestogodišnjaci su osvojili prvo mjesto i sasvim zasluženo donijeli pehar u Banjaluku, porazivši domaćina u finalu sa 1:0. U ovoj kategoriji su za najboljeg golmana, igrača i strijelca proglašeni igrači Borca Đorđe Vuković, Saša Grbić i Branko Božić, dok je Dragan Benić ponio epitet najboljeg trenera.

Posebno su impresionirali svojom igrom dječaci rođeni 2001. godine, koji su u izuzetno snažnoj konkurenciji u grupnoj fazi takmičenja ostvarili dva trijumfa (Hrvatski dragovoljac i Primorje) i dva poraza (Olimpija i Olimpik) i jedan gol ih je dijelio od plasmana u polufinale. Pobijeđen je sastav Hrvatskog dragovoljca, kasnijeg osvajača turnira, ali ono što raduje je odlična igra mladića u crveno-plavim dresovima koji su pobrali aplauze publike i sportskih radnika.

U konkurenciji dječaka rođenih 2000. godine osvojeno je drugo mjesto, uz učinak od tri pobjede i jednog neriješenog rezultata u grupnoj fazi, da bi u finalu bolji bio sastav Kopra i slavio sa minimalnih 1:0.

Ostvareni rezultati pokazuju da se u omladinskim selekcijama FK Borac radi vrlo predano i odgovorno i da se u budućnosti mogu očekivati još veći uspjesi.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net