БОРЧЕВИ ДЈЕЧАЦИ “ОТВОРИЛИ“ ЗВЕЗДИНЕ ТЕРЕНЕ

Актуелна управа ФК Борац ослонац клуба у будућности види у сопственом омладинском погону. Доста пажње поклања се и тек ће се поклањати подмлатку подно сјеверне трибине.

Дјечаци нашег клуба, 2004, 2005 и 2006 годиште овог викенда били су гости водећих београдских клубова када су у питању млађе категорије ОФК Београда, Вождовца, Црвене звезде и Партизана.

Први ривал нашим клинцима били су њихови вршњаци из ОФК Београда. Борац је славио у дуелу генерације 2005 (1:0) и 2006 (4:3), док су дјечаци 2004 поражени од “романтичара” (2:3).

Другог дана наше дјечаке угостила је Црвена звезда. У сва три сусрета славили су црвено-бијели. 2004. годиште 2:0, 2005 – 5:2 и 2006 – 4:0. Нашу делегацију предводио је предсједник Бранко Ковачевић. Он је истакао да је презадовољан како теку први кораци сарадње два великана бањалучког и београдског.

– Црвена звезда је учинила велику част нашем клубу, јер су наши клинци први одиграли мечеве против својих другара из Београда на новим Звездиним теренима подно јужне трибине стадиона Рајко Митић. У питању су два терена са пластичном травом, а мој пријатељ Дејан Петковић, иначе генерални секретар омладинске школе Црвене звезде рекао ми је да црвено-бијели припремају још један терен са природном травом за своју дјецу. Звезда је доминантна у Србији у такмичењима млађих категорија и сигурно смо и ја, те ови наши дјечаци и њихови тренери имали шта научити од наших домаћина, рекао је Бранко Ковачевић.

Други човјек омладинске школе Црвене звезде упознат је са радом и резултатима млађих категорија Борца. Истиче да је до сарадње два клуба дошло спонтано и да ће она само јачати.

– Борчевим дјечацима је изгледа било суђено да први одиграју дуеле против наших клинаца на овим теренима. Званично пресјецање врпце је вечерас. Видјео сам доста талентованих клинаца у редовима црвено-плавих. Можда неко од њих сутра заигра и на главном терену Маракане, као фудбалер Звезде. Потенцијала има. Гледајте и ми смо дуго чекали на ове терене. Још то све није готово, гради се и једна трибина, рефлектори и два терена са вјештачком подлогом. На располагању смо Борцу за сваки вид помоћи, јер ипак је то клуб са којим нас веже дугогодишња успјешна сарадња, истакао је Петковић.

Недеља је била резервисана за мечеве са дјечацима из Партизана и Вождовца. Сва три меча добили су наши домаћини. Партизан је био домаћин 2005. годишту и славио 5:3. Вождовчани су угостили клинце 2004. годиште и славили 2:1, док су у конкуренцији 2006. годишта домаћи били још убједљивији 3:0.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.