|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.12.2017. u 12:22

BORČEVI DJEČACI ”OTVORILI” ZVEZDINE TERENE

Aktuelna uprava FK Borac oslonac kluba u budućnosti vidi u sopstvenom omladinskom pogonu. Dosta pažnje poklanja se i tek će se poklanjati podmlatku podno sjeverne tribine.

Dječaci našeg kluba, 2004, 2005 i 2006 godište ovog vikenda bili su gosti vodećih beogradskih klubova kada su u pitanju mlađe kategorije OFK Beograda, Voždovca, Crvene zvezde i Partizana.

Prvi rival našim klincima bili su njihovi vršnjaci iz OFK Beograda. Borac je slavio u duelu generacije 2005 (1:0) i 2006 (4:3), dok su dječaci 2004 poraženi od “romantičara” (2:3).

Drugog dana naše dječake ugostila je Crvena zvezda. U sva tri susreta slavili su crveno-bijeli. 2004. godište 2:0, 2005 – 5:2 i 2006 – 4:0. Našu delegaciju predvodio je predsjednik Branko Kovačević. On je istakao da je prezadovoljan kako teku prvi koraci saradnje dva velikana banjalučkog i beogradskog.

– Crvena zvezda je učinila veliku čast našem klubu, jer su naši klinci prvi odigrali mečeve protiv svojih drugara iz Beograda na novim Zvezdinim terenima podno južne tribine stadiona Rajko Mitić. U pitanju su dva terena sa plastičnom travom, a moj prijatelj Dejan Petković, inače generalni sekretar omladinske škole Crvene zvezde rekao mi je da crveno-bijeli pripremaju još jedan teren sa prirodnom travom za svoju djecu. Zvezda je dominantna u Srbiji u takmičenjima mlađih kategorija i sigurno smo i ja, te ovi naši dječaci i njihovi treneri imali šta naučiti od naših domaćina, rekao je Branko Kovačević.

Drugi čovjek omladinske škole Crvene zvezde upoznat je sa radom i rezultatima mlađih kategorija Borca. Ističe da je do saradnje dva kluba došlo spontano i da će ona samo jačati.

– Borčevim dječacima je izgleda bilo suđeno da prvi odigraju duele protiv naših klinaca na ovim terenima. Zvanično presjecanje vrpce je večeras. Vidjeo sam dosta talentovanih klinaca u redovima crveno-plavih. Možda neko od njih sutra zaigra i na glavnom terenu Marakane, kao fudbaler Zvezde. Potencijala ima. Gledajte i mi smo dugo čekali na ove terene. Još to sve nije gotovo, gradi se i jedna tribina, reflektori i dva terena sa vještačkom podlogom. Na raspolaganju smo Borcu za svaki vid pomoći, jer ipak je to klub sa kojim nas veže dugogodišnja uspješna saradnja, istakao je Petković.

Nedelja je bila rezervisana za mečeve sa dječacima iz Partizana i Voždovca. Sva tri meča dobili su naši domaćini. Partizan je bio domaćin 2005. godištu i slavio 5:3. Voždovčani su ugostili klince 2004. godište i slavili 2:1, dok su u konkurenciji 2006. godišta domaći bili još ubjedljiviji 3:0.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net