BORČEVI JUNIORI ŽELE DUPLU KRUNU I LIGU ŠAMPIONA!

Juniorska ekipa FK Borac u završnici sezone na talonu ima sve: prvenstvo, samim tim i Ligu šampiona, te Kup BiH. Trenutno Sarajevo i Borac su izjednačeni sa 44 boda, a iza njih je Zrinjski sa 42 i utakmicom manje. Zbog toga ne čudi da je trener juniorskog tima Zoran Dragišić dobio pojačanja iz A tima. Naime, svi mladi igrači koji imaju pravo nastupa vraćeni su u juniore kako bi se napadala titula. Pored toga slijedi i finale Kupa Bosne i Hercegovine 19. maja protiv Sarajeva.

– Zahvalan sam svojim igračima, stručnom štabu, koordinatoru Igoru Jankoviću, upravi koja nam je obezbijedila sve uslove pa imamo odličnu sezonu koju želimo da krunišemo na najbolji način. Borac se bori za trofeje i to je zasluga svih nas i mjesto na kojem klub treba da bude. Zrinjski je dugo bio u prednosti imao je devet deset bodova viška ali su sad pali i mi smo to znali da iskoristimo. Sad smo izjednačeni i slijedi nam uzbudljiva završnica. Imamo težak raspored ali uvijek gledamo samo prvog narednog rivala. To je Zrinjski i očekujem težak meč. Dobili smo ih u Kupu 3:1 ali svaki derbi ima posebnu draž. Očekujem neizvjesan meč i nadam se najboljem. Što se tiče rasporeda možda je naša prednost što dva derbi meča igramo na domaćem terenu. Pozvao bih sve da dođu i da nas podrže, te apelovao na fer navijanje jer smo imali zaista sjajan prijem u Mostaru. Hoću da kažem i to da je Liga šampiona “najveći izlog“ za mlade igrače i da brojni menadžeri prate takmičenje. Bilo bi odlično za Borac, naš grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu da se plasiramo u ovo takmičenje i skrenemo pažnju na naše mlade igrače, rekao je Zoran Dragišić.

Igrači jedva čekaju mečeve odluke.

– Očekuje nas derbi meč protiv Zrinjskog koji je veoma kvalitetna ekipa. Trenutno imamo dva boda više i utakmicu više tako da smo u prednosti. Ipak, mi smo u naletu, vezali smo sedam pobjeda, tako da smo puni samopouzdanja za derbi mečeve. Mislimo samo o prvom rivalu a to je Zrinjski i pozivam sve naše navijače da dođu i podrže nas, istakao je Filip Račić.

Sa njim je saglasan i David Vuković, koji ističe da nema većeg motiva od borbe za trofeje i izlazak u Ligu šampiona.

– Sigurno da su to ogromni motivi za sve nas, da se borimo za trofeje. Slijedi nam uzbudljiva završnica u kojoj možemo i do duple krune te plasmana u Ligu šampiona. Ne treba nam zato veći motiv da u ovim mečevima pružimo maksimum i nadamo se najboljem, naglasio je Vuković.

Derbi meč protiv Zrinjskog igra se u nedelju sa početkom u 16.00 časova.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.