„Borčevi“ omladinci krupnim koracima grabe ka velikoj sceni

„Borčevi“ omladinci stoički podnose sve napore koje sa sobom donosi treniranje sa prvotimcima našeg kluba. 

Željni su, kažu, dokazivanja, ali su i svjesni da je pred njima još puno toga za naučiti. 

„Da mi je neko, prije godinu dana, rekao da ću biti u prvom timu ne bih mu vjerovao.“, pomalo u šali, a više u zbilji priča Mladen Jurkas, najmlađi član Borčeve delegacije u Antaliji. 

Mladen je nedavno proslavio 15.rođendan, a bije ga glas jednog od najtalentovanijih golmana na našim prostorima. 

„Za mene je velika čast što sam već sada dobio priliku da treniram sa prvotimcima. Svaki trening je za mene ogromno iskustvo i trudim se da upijam znanje od starijih igrača. Na meni je da radim, da se dokazujem i da jednog dana postanem prvi čuvar mreže našeg kluba.“, kaže Jurkas. 

Sve lakše u društvu vršanjaka, pa Mladen najviše vremena provodi sa Sergejem Bogdanićem, Stefanom Marčetičem i Danilom Moconjom. 

Tu su  još i Savo Sušić, ali i Filip Račić koji je sa kapitenskom trakom predvodio naše omladince do šampionske titule. 

Ponosni su što se za njihova imena vezuje budućnost kluba, ali redom ističu da su sa obje noge čvrsto na zemlji. 

„Nije mala stvar doći na pripreme sa prvom ekipom. O tome se mašta od prvog dodira sa loptom. Neki od nas su dobili i minutažu na utakmici sa Dinamom i to je svima motiv da još više radimo. Samo napornim radom možemo da ostvarimo svoje ciljeve.“ kao „mator“ priča Sergej Bogdanić. 

Danilo Moconja i Stefan Marčetić nedavno su stavili paraf na trogodišnji ugovor. I jedan, i drugi, kao iz topa kažu da im je to ostavrenje sportskog sna. 

„Sad je sve na nama. Red, rad i disciplina.“, dobro im je poznat recept za uspjeh. 

„Borčevi“ omladinci krupnim koracima grabe ka velikoj sceni, a zasluga je to i dobrog rada omladinske škole koji polako stiže na naplatu. 

Na antalijskom drilu za nastavak sezone ovi mladi fudbaleri nastaviće sa svojim igračkim napretkom, a ako je suditi po zalaganju i radnoj etici koju pokazuju na svakom trening za budućnost ne moramo da brinemo.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.